Är du Elitfotboll Dams nya Generalsekreterare?

Damfotbollen befinner sig i ett dynamiskt läge med ökade intäkter, ökad mediaexponering och ökad kännedom. Men är inte nöjda – vi vill mer! Därför gör vi nu en satsning med framtidsfokus. Är du rätt person att leda det arbetet?

Elitfotboll Dam (EFD) är en intresseorganisation för de två högsta ligorna i Sverige, OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Intresseorganisationens uppdrag är:

  • att tillsammans med föreningarna driva frågor för att utveckla damelitfotbollen.
  • att vara språkrör i media och driva påverkansarbete.
  • att analysera utvecklingen både nationellt och internationellt samt delge informationen till föreningarna.
  • att ge verktyg till självhjälp inom områden såsom fotbollsutveckling, marknad och kommunikation, organisation etc.
  • att representera och företräda föreningarna i olika sammanhang.

 

De senaste åren har denna utveckling gått framåt med rekordstora kliv – sportsligt, organisatoriskt, kommersiellt och kommunikativt. För att kunna förvalta och utveckla den kommersiella delen av verksamheten, så har vår tidigare generalsekreterare antagit utmaningen att utveckla en ny funktion som kommersiell chef. Vi söker därför en ny driven generalsekreterare.

Som generalsekreterare kommer du att representera EFD i olika sammanhang både nationellt och internationellt, och du kommer många gånger att vara föreningens språkrör i media. Du är engagerad i samhällsfrågor och skicklig på att driva opinion, och du förstår att damfotboll inte bara handlar om sportsliga frågor utan även om organisationsutveckling, positionering, jämställdhet och om allas chanser att förverkliga sina drömmar och kunna gå hela vägen.

Som person är du energisk och uthållig, och du har stor förmåga att entusiasmera andra. Du är lyhörd, dialoginriktad och flexibel – men kan också ta beslut, prioritera och sätta tydliga mål och leverera enligt dem.

För att passa som generalsekreterare hos oss ska du vara van att både leda och utveckla verksamheter, och du har haft budget- och personalansvar i dina tidigare roller. Du har erfarenhet både från näringslivet och från en ideell eller på annat sätt värderingsstyrd verksamhet. Du har antagligen en relevant utbildning på eftergymnasial nivå, men kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Och så har fotboll förstås en stor plats i ditt hjärta!

I dag jobbar fyra personer på EFD:s kansli: en generalsekreterare, en kommersiell chef, en sportchef och en projektledare inom marknad & kommunikation.

Tjänsten är på heltid och placerad i Solna. Mer information om EFD:s verksamhet hittar du på www.efd.se, och har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Nilsson, tillförordnad generalsekreterare, på helena.nilsson@efd.se eller 0708 – 11 92 74.

Skicka din ansökan med referenser och löneanspråk till helena.nilsson@efd.se senast den 17 juni 2019. Vi kommer att kalla till intervjuer löpande.

Välkommen med din ansökan!

PS till rekryteringsfirmor och platsannonssäljare: tack, men vi behöver inte er hjälp med att hitta rätt person till denna tjänst. DS