"

Mer än 90 minuter

"

<
16 september, 2021

Hållbarhet

Elitfotboll Dam (EFD), kommer att vara en av hörnpelarna till en ny strategiperiod för damelitfotbollen i Sverige de kommande åren. 

Damelitfotbollen i Sverige har historiskt sett varit ledande inom flera olika områden i fotbollsvärlden. VM 2019 var en vändpunkt där det internationella samfundet började inse det stora värdet av damfotboll, både kommersiellt och För samhällsutvecklingen. Efter 2019 har flertalet nationer tagit snabba utvecklingssteg som påverkar och kommer att påverka Damfotbollens position på både kort och lång sikt.

”Genom åren har vi har byggt damelitfotbollen i Sverige främst på stark föreningsanknytning och ledarkompetens, men framtiden kommer att kräva så mycket mer av oss.”

EFD har har en vision att leverera ambitionen att leverera fotboll i världsklass, vilket kan översättas inom flera olika områden, rent sportsligt, samhällspåverkande, jämställdhet och professionellt för både våra spelare och klubbar.

EFD:s huvudsakliga mål är att förbättra förutsättningarna för flickor och kvinnor att spela fotboll, kunna leva sina drömmar om att livnära sig på det man känner att man är bäst på och kunna förbereda sig på ett liv efter fotbollskarriären.

Vår förhoppning är att våra klubbar, partners och samhället i stort ser vilka stora framsteg vi gör och vilka områden som vi behöver förbättra för att kunna nå den vision vi så starkt tror på och strävar emot. Vi önskar också locka organisationer att se vilka värden som vi tillsammans kan skapa i partnerskap kopplade till utvecklingsmålen.

Senaste nytt

Lyckad premiär för EFD:s hållbarhetsseminarium

29 sep 2023

Elitfotboll Dam välkomnar Regeringens utredning om gåvor till ideella föreningar 

20 sep 2023

Månadens spelare ger 10,000 kronor till Trelleborgs FF:s satsning mot barn och ungdomar

14 sep 2023

Elitfotboll Dam arrangerar ”Mer än 90 minuter” – årets viktigaste hållbarhetsseminarium

7 sep 2023

OBOS Jubel ger tillbaka till ungdomsidrotten

5 sep 2023