"

Mer än 90 minuter

"

<
16 september, 2021

Hållbarhet

Elitfotboll Dam (EFD), kommer att vara en av hörnpelarna till en ny strategiperiod för damelitfotbollen i Sverige de kommande åren. 

Damelitfotbollen i Sverige har historiskt sett varit ledande inom flera olika områden i fotbollsvärlden. VM 2019 var en vändpunkt där det internationella samfundet började inse det stora värdet av damfotboll, både kommersiellt och för samhällsutvecklingen. Efter 2019 har flertalet nationer tagit snabba utvecklingssteg som påverkar och kommer att påverka damfotbollens position på både kort och lång sikt.

Elitfotboll Dams huvudsakliga mål är att förbättra förutsättningarna för flickor och kvinnor inom fotboll, kunna leva ut sina drömmar om att livnära sig på fotboll man känner att man är bäst på och kunna förbereda sig på ett liv efter fotbollskarriären.

Vår förhoppning är att våra klubbar, partners och samhället i stort ser vilka stora framsteg vi gör och vilka områden som vi behöver förbättra för att kunna nå den vision vi så starkt tror på och strävar emot. Vi önskar också locka organisationer att se vilka värden som vi tillsammans kan skapa i partnerskap kopplade till utvecklingsmålen.

Senaste nytt

Elitfotboll Dam fördömer nedsättande kommentarer om elitfotbollsspelare

13 jun 2024

– In every meeting with my players I want to learn something new 

12 jun 2024

EFD Trophy – en fotbollsturnering där framtidens stjärnor samlas

11 jun 2024

Omgång 16-26 i OBOS Damallsvenskan har fått avsparkstider

7 jun 2024

Gudrun Arnadottir är månadens spelare i maj

6 jun 2024