"

Mer än 90 minuter

"

<
16 september, 2021

Hållbarhet

Elitfotboll Dam (EFD), kommer att vara en av hörnpelarna till en ny strategiperiod för damelitfotbollen i Sverige de kommande åren. 

Damelitfotbollen i Sverige har historiskt sett varit ledande inom flera olika områden i fotbollsvärlden. VM 2019 var en vändpunkt där det internationella samfundet började inse det stora värdet av damfotboll, både kommersiellt och För samhällsutvecklingen. Efter 2019 har flertalet nationer tagit snabba utvecklingssteg som påverkar och kommer att påverka Damfotbollens position på både kort och lång sikt.

”Genom åren har vi har byggt damelitfotbollen i Sverige främst på stark föreningsanknytning och ledarkompetens, men framtiden kommer att kräva så mycket mer av oss.”

EFD har har en vision att leverera ambitionen att leverera fotboll i världsklass, vilket kan översättas inom flera olika områden, rent sportsligt, samhällspåverkande, jämställdhet och professionellt för både våra spelare och klubbar.

EFD:s huvudsakliga mål är att förbättra förutsättningarna för flickor och kvinnor att spela fotboll, kunna leva sina drömmar om att livnära sig på det man känner att man är bäst på och kunna förbereda sig på ett liv efter fotbollskarriären.

Vår förhoppning är att våra klubbar, partners och samhället i stort ser vilka stora framsteg vi gör och vilka områden som vi behöver förbättra för att kunna nå den vision vi så starkt tror på och strävar emot. Vi önskar också locka organisationer att se vilka värden som vi tillsammans kan skapa i partnerskap kopplade till utvecklingsmålen.

Senaste nytt

Elitfotboll Dam förlänger avtalet med sportstechbolaget Photon Sports

1 jun 2023

Publiksiffrorna ökade under de tio första omgångarna i OBOS Damallsvenskan

30 maj 2023

Hammarby och GUSK tar hem årets första Månadens spelare

24 maj 2023

Tillsammans med Svenska Spel utbildas klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan med målet att förhindra matchfixning

23 maj 2023

”Måste nog vara lite knäpp för att fortsätta”

22 maj 2023