"

Mer än 90 minuter

"

<
16 september, 2021

Hållbarhet

Elitfotboll Dam (EFD), kommer att vara en av hörnpelarna till en ny strategiperiod för damelitfotbollen i Sverige de kommande åren. 

Damelitfotbollen i Sverige har historiskt sett varit ledande inom flera olika områden i fotbollsvärlden. VM 2019 var en vändpunkt där det internationella samfundet började inse det stora värdet av damfotboll, både kommersiellt och för samhällsutvecklingen. Efter 2019 har flertalet nationer tagit snabba utvecklingssteg som påverkar och kommer att påverka damfotbollens position på både kort och lång sikt.

Elitfotboll Dams huvudsakliga mål är att förbättra förutsättningarna för flickor och kvinnor inom fotboll, kunna leva ut sina drömmar om att livnära sig på fotboll man känner att man är bäst på och kunna förbereda sig på ett liv efter fotbollskarriären.

Vår förhoppning är att våra klubbar, partners och samhället i stort ser vilka stora framsteg vi gör och vilka områden som vi behöver förbättra för att kunna nå den vision vi så starkt tror på och strävar emot. Vi önskar också locka organisationer att se vilka värden som vi tillsammans kan skapa i partnerskap kopplade till utvecklingsmålen.

Senaste nytt

Elitfotboll Dam inför en ny certifiering för att stärka svensk damfotbolls framtid

8 apr 2024

Certifieringsresultat för klubbarna inom Elitfotboll Dam år 2023

26 mar 2024

Ny styrelse för Elitfotboll Dam

19 mar 2024

Anders Billström tar över som ny Ordförande för Elitfotboll Dam

15 mar 2024

Vi välkomnar nya klubbar till Elitettan år 2024

14 mar 2024