"

Mer än 90 minuter

"

<
12 mars, 2013

Om EFD

Elitfotboll Dam (EFD) grundades 1978 och är en intresseorganisation för de två högsta ligorna inom damfotboll i Sverige, OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Tillsammans driver EFD och föreningarna intressefrågor som rör damelitfotbollen. EFD består idag av totalt 28 medlemsföreningar, varav 14 i OBOS Damallsvenskan och 14 i Elitettan.

Vi växer.

Svensk damelitfotboll har de senaste åren tagit stora utvecklingssteg, så väl sportsligt, kommersiellt och organisatoriskt.

Omvärlden med succén under EM 2022 ser ljust på framtiden där UEFA enligt publicerad rapport spår en sexfaldig omsättningstillväxt de kommande 10 åren. Enligt motsvarande rapport omvandlad till OBOS Damallsvenskan beräknas tillväxtpotentialen till 4,2 gånger mot dagens läge.

2022 blev året då fotbollen och samhället skulle normaliseras efter pandemin. En helt ”normal” fotbollssäsong med publik på plats och en ny sändningspartner NENT med professionella produktioner.

OBOS Damallsvenskan klassas bland toppligorna i Europa efter Tyskland, Frankrike, England och Spanien. Elitettan har som den yngsta serien inom svensk fotboll, bildad 2013, tagit ett stort steg i form av organisation och lokal förankring.

Vi har en ny strategi!

2023 är året då vi sjösätter vår nya strategi för damelitfotbollen som skall vägleda oss fram till 2027. Arbetet har pågått sedan hösten 2021 och inneburit inspirationsföreläsningar från diverse intressenter och tre fysiska möten där ordföranden och utvalda personer från EFD klubbarna träffats under ledning Ola Odebäck på Startpoint Advisory.

Strategin är framtagen och förankrad i rörelsen, skall formellt beslutas i samband med årsmötet och ligger till grund för den kommande verksamhetsperioden med avstamp 2023.

Vision:

Vi har en professionell klubbutveckling med spelarutveckling i världsklass

Genom ökad professionalism, kommersialisering och engagerad publik är vi ett föredöme i Europa

ELITFOTBOLL DAM

Senaste nytt

Publiksiffrorna ökade under de tio första omgångarna i OBOS Damallsvenskan

30 maj 2023

Hammarby och GUSK tar hem årets första Månadens spelare

24 maj 2023

Tillsammans med Svenska Spel utbildas klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan med målet att förhindra matchfixning

23 maj 2023

”Måste nog vara lite knäpp för att fortsätta”

22 maj 2023

Elitfotboll Dams certifiering 2023

10 maj 2023