Förra veckan lottades första rundan av gruppspelet i UEFA Women´s Champions League, League path round 1. För Linköping FC väntar bland Arsenal som motstånd.

Medans Häcken och Rosengård går in i turneringen först i League path round 2, respektive Champions path round 2, fick Linköping klart för sig idag vilka de måste ta sig an för att nå vidare i turneringen. Och motståndet blir ett styrkeprov för Östgötalaget. I Leauge path round 1 lottades de in i grupp 3, och första motståndet blir Arsenal FC.

Direkt efter lottningen kommenterade lagkapten Olga Ahtinen till klubbens hemsida:

Det fanns liksom inga dåliga lag för oss att få möta men jag måste ändå säga att jag tycker att vi fick ett riktigt svårt motstånd om man tittar på vad vi kunde ha fått. Det blir ett otroligt tufft test för oss utan tvekan. Arsenal har många internationella spelare med stor erfarenhet, men å andra sidan, det är en stor klubb inom damfotbollen så det kommer bli en häftig upplevelse för oss som kommer ge oss erfarenhet för framtiden. 

Omgång 1 av Champions League är en av två omgångar som spelas innan 16-lagsgruppspelet som inleds i november. Den är uppdelad i två banor: Champions path och League path. Matcherna i League path spelas som semifinaler den 6 september för att nå en gruppfinal den 9 september. Vinnarna från den första matchen möter varandra i en final och förlorarna möter varandra för att spela om rankingpoäng som beräknas på UEFA-koefficienter där man antingen kan “vinna” 1 eller en halv rankingpoäng.