Den 30 augusti skapade LB07 och FC Rosengård ett samarrangemang under namnet #medimatchen tillsammans med Malmö FF och Malmö Stad. Innan matchen mellan de båda, i ett hett Skånederby som FC Rosengård vann med 1-0, anordnades ett två timmars seminarium följt av mingel. Cirka 300 personer kom till eventet.

– Fotbollen kan ge flickor en möjlighet att ta plats på lika villkor, sa LB07:s klubbchef Johan Andersson till Sydsvenskan innan eventet. För en gångs skull är det endast fokus på tjejer.

En panel innehållande Annie Lööf, partiledare Centerpartiet, Cecilia Safaee, Futebol dá força, Katrin Stjernfeldt-Jammeh, Malmö Stads KSO, David Polfeldt, Massive Entertainment, och Linda Wijkström, generalsekretare Elitfotboll Dam. Samtalet som modererades av Heidi Avellan, innehöll bland annat hur tjejer inom fotbollen kan nå andra positioner i ex näringslivet, vilka utmaningar och vilka förutsättningar damfotbollen har i Sverige och utomlands samt hur viktig fotbollen är för integrationen.

Skärmavbild 2017-09-10 kl. 17.10.31

Skärmavbild 2017-09-10 kl. 17.10.57

EFD hade till träffen även bjudit in medlemsföreningar med en partner. EFD styrelse var på plats för samtal runt bordet.

Fotboll, Seminarium, Är ni med i matchen? – Ett otroligt bra initiativ och event där vi lär mer av och om varandra för att kunna utvecklas ytterligare tillsammans, säger Annika Grälls ordförande i EFD om LB07 och FC Rosengårds initiativ. På bild till höger tillsammans med Eric Paanenen, Nordic Choice Hotels.
Väldigt spännande att näringsliv, föreningar och politiker har börjat lyfta dessa frågor

Fotboll, Seminarium, Är ni med i matchen?tillsammans istället för var och en på sin kammare , säger Erika Nilsson ordförande i Vittsjö GIK som för dagen hade med Hässleholms Kommuns fritidsnämndsordförande Agneta O Enochsson
(bild till höger). Vi har alla olika erfarenheter och kunskaper att dra nytta av i den fortsatta satsningen på att utveckla damfotbollen och förverkliga många tjejers dröm, att kunna leva på sin fotboll till 100%.  Hoppas på fler tillfällen som dessa för det finns mycket att bygga vidare på, avslutar hon.

 

 

 

 Fotboll, Seminarium, Är ni med i matchen?
Kristofer Turland, Optiway kom från Kristianstad tillsammans med Kent Angergård, ordförande Kristianstads DFF.

Fotboll, Seminarium, Är ni med i matchen?
KIF Örebro:s Jonas Karlberg tillsammans med Marcus Weidenlöv, SportLight AB.

Fotboll, Seminarium, Är ni med i matchen?
Peter Green från Linköpings FC tillsammans med Petra Hammarstedt, Clean Scandinavia 

Fotboll, Seminarium, Är ni med i matchen?
Johan Lindvall, EFD:s styrelse tillsammans med Nicklas Bieverståhl, Svenska Spel.

Skärmavbild 2017-09-10 kl. 17.36.20

Niklas Larsson, ordförande LB07 och FC Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson, FC Rosengård tillsammans med Annie Lööf som deltog i panelen samt delade ut pris till matchens lirare.


Skärmavbild 2017-09-10 kl. 17.42.22

Målet var också att nå det damallsvenska publikrekordet ( Linköpings FC – Umeå IK 9413 personer 2008 ).  Siffran räckte inte riktigt men en härlig inramning med 7 825 personer.