Från och med 29 september släpper man på i stort sett alla av de coronarestriktioner som idag gäller, meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten under torsdagens pressträff.

Detta betyder för fotbollen att vi äntligen kan hälsa större publik åter till läktarna då även deltagartaket tas bort helt.

– Detta är ett besked alla inom fotbollen väntat på och arbetat för. Det känns mycket positivt och glädjande att vi nu kan se att samhället återgår till en form av tidigare normalitet där vi kan se publik på läktarna igen, något som är väldigt viktigt för såväl klubbar som supportrar, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för Elitfotboll Dam.

Även om restriktionerna tas bort vill EFD betona att det fortfarande är viktigt att under ett eget ansvar hålla avstånd, fortsatt försiktighet och följa arrangörernas direktiv.

Under den period som corona har satt begränsningar i samhället har elitfotbollen och dess klubbar jobbat efter speciellt framtagna protokoll som man från 29 september avvecklar. Man återgår nu till de normala regelverk från SvFF (Svenska fotbollförbundet) som gäller.