För två år sedan var Johanna Frisk konferencier för Upptaktsträffen. I år har vi nöjet av att henne som ledare för Upptaktsträffen för OBOS Damallsvenskan.

Det blir ditt andra år som konferencier för Upptaktsträffen. Vad ser du mest fram emot?
Att få befinna sig i det förväntsfulla stadiet inför säsongsstart och att få djupdyka i allt som har med OBOS Damallsvenskan 2019 att göra.

OBOS Damallsvenskan är redan en stark liga med ett stort antal landslagsspelare. I år återvänder dessutom spelare som Stina Blackstenius och Nilla Fischer, vad tror du det betyder för ligan? 
– Väldigt positivt. Att få in två spelare med de kvalitéerna mår en liga bra av. Nilla har vunnit allt man kan med ett klubblag och är dessutom kapten i Wolfsburg vilket jag rankar som ett av världens bästa lag. Alla ligor mår bra av att ha många profiler och här är två etablerade namn som förstärker OBOS Damallsvenskans varumärke.

Hur vill du beskriva OBOS Damallsvenskan 2019? 
– Rafflande- även om jag tror att förra årets spännande avslutning är svårslagen så tror jag att det är flera lag som kommer ta poäng från varandra och har trupperna för att blanda sig i toppstriden.

Om Johanna:
32 år
3 SM – Guld med Umeå IK ( 2006, 2007. 2008)
1 SM- Guld med Tyresö FF ( 2012
1 Svenska Cup-guld med Umeå IK ( 2007)
Spelat i SK Iron, Bälinge IF; Umeå IK , Los Angeles Sol och Tyresö FF.
Avslutade sin karriär 2014 efter knäskada.
Expertkommentator Sveriges Radio. Tidigare ambassadör för UN Women.

Är du media och vill ackreditera till årets Upptaktsträff för OBOS Damallsvenskan den 11 april gör ni det till info@efd.se