"

Mer än 90 minuter

"

<
2 oktober, 2023

Hållbarhetsrapport 2022

Elitfotboll Dam tilsammans med dess 28 medlemsföreningar representerade i OBOS Damallsvenskan och Elitettan har som mål att skapa en verkligt hållbar fotboll. Att man ska kunna följa utvecklingen och det arbete som görs på ett tydligt och transparent sätt är viktigt för oss som intresseorganisation. Därför släpper nu Elitfotboll Dam sin tredje hållbarhetsrapport i ordningen, en rapport som redovisar verksamhetsåret 2022.

2022 kan kortfattat beskrivas som ett år där man tagit viktiga kliv framåt i utvecklingen av den sportsliga verksamheten, med blan annat en ökning av snittlönen för våra spelare. Trots framgångar på fler plan ser man samtidigt att det finns stora utmaningar inom ekonomi på klubbnivå.

För EFD är hållbarhetsarbetet till för att stärka svensk damelitfotboll över tid och där vi ser det som ett steg mot att uppfylla vår vision om en professionell klubbutveckling med spelarutveckling i världsklass. Utgångspunkten för arbetet är Agenda 2030 och GRI (Global Reporting Initiative). 

I den väsentlighetsanalys som genomfördes under 2020/2021 identifierades fyra hållbarhetsområden som kommer att prioriteras i det kommande arbetet de närmaste åren. 

  • Möjliggöra för en professionell, jämställd och jämlik elitverksamhet för damfotbollsspelare.
  • Möjliggöra utveckling för tränare, spelare och föreningar. 
  • Främja fysisk och psykisk hälsa.
  • Aktivt motverka korruption 

Damfotbollen formligen exploderar i världen och många riktar blickarna mot Sverige som föregångsland. För att fortsätta vara i frontlinjen arbetar vi strukturerat med hållbarhet i fokus. Vi är transparenta med våra resultat och publicerar det i vår årliga rapport som nu är klart för året 2022.

För oss är fotboll mera än 90 minuter, vi vill ge unga flickor möjlighet att nå sina drömmar inom fotbollen. Vi vill också ta ansvar för att de skall ha en plan för livet före, under och efter fotbollskarriären.” – Tomas Hoszek, Generalsekreterare Elitfotboll Dam

Rapporten är framtagen av Elitfotboll Dam tillsammans med 10ere och ISP Sport & Marketing.

Den fullständiga hållbarhetsrapporten finner du här

För mer information, kontakta

Tomas Hoszek, Generalsekreterare Elitfotboll Dam

Mail: tomas.hoszek@efd.se

Senaste nytt

Elitfotboll Dam söker Sportchef

4 dec 2023

Här är alla vinnarna på årets gala

24 nov 2023

Dags att utse OBOS Damallsvenskans bästa

20 nov 2023

Hammarby mästare i Svenska spel F19

20 nov 2023

Nominering till styrelse och Organisationsnämnd

20 nov 2023