Idag samlades klubbar från OBOS Damallsvenskan och Elitettan för den första omgången av vårt Affärsforum, som hölls hos vår huvudsponsor Svenska Spel. Dagen markerar startskottet för ett nytt forum där klubbarna tillsammans med Elitfotboll Dam ska kunna utveckla sina affärsstrategier och partnerskap för att stärka svensk damelitfotboll.

Syftet med dagen var att inspirera och konkretisera arbetet med partnerskap och försäljning – områden som är avgörande för vår gemensamma utveckling och strategi framåt. Genom att utbyta idéer och erfarenheter stärkte vi tillsammans vår förmåga att driva affärsmöjligheter som bidrar till en hållbar tillväxt för våra klubbar.

Robert Jonsson från ISP Sports & Marketing höll en inspirerande och insiktsfull föreläsning om hur klubbar kan arbeta med sina erbjudanden, arbeta med rätt prissättning och bygga attraktiva, värdeskapande partnerskap. Hans konkreta tips och exempel gav nya perspektiv på hur vi kan arbeta ännu mer strukturerat och framgångsrikt med våra kommersiella samarbeten.

Under dagen diskuterades viktiga frågor såsom:

  • Paketering av erbjudanden: Hur vi kan skapa starkare och mer relevanta erbjudanden för våra partners.
  • Aktivering av partnerskap: Hur vi på bästa sätt kan säkerställa att våra partners får maximal exponering och värde genom samarbetet.
  • Affärsnätverk: Hur vi kan bygga och stärka våra affärsnätverk lokalt och nationellt, och vilka strategier som bäst stöttar denna utveckling.

Vi kan konstatera att Elitfotboll Dam tillsammans med våra klubbar har en stark lokal förankring och ett starkt hållbarhetsfokus med både lokal och nationell räckvidd. Vår ambition är att skapa långsiktiga affärsmöjligheter som inte bara gynnar våra klubbar, utan också hela damfotbollens ekosystem.

Stort tack till alla klubbar som deltog och delade med sig av sina insikter! Det är genom samarbete och gemensamt engagemang som vi kan fortsätta att bygga framtiden för svensk damfotboll. Vi ser fram emot att fortsätta den här resan tillsammans och skapa ännu fler affärsmöjligheter för våra klubbar.

Tillsammans bygger vi damfotbollens framtid!

Klubbar som deltog: Djurgården, Alingsås, IK Uppsala, Sundsvall DFF, KIF Örebro, Linköping FC, Häcken, Lidköping FK, Sunnanå SK, Växjö DFF.