Svenska Spel F-19

 

(Bild:Limhamn Bunkeflos Elina Lenir höjer pokalen efter segern i finalen i SM-slutspelet för F19 mellan Rosengård och Limhamn Bunkeflo den 4 november 2018 i Stockholm.)

2018 deltog 20 föreningar i Svenska Spel F-19 och lagen var uppdelade i två serier. Slutspelet spelades under en helg i Vinnarhallen på Bosön . I semifinalerna spelade IFLimhamn Bunkeflo – Umeå IK och FC Rosengård – AIK. Vinnare i dessa matcher blev IF Limhamn Bunkeflo och FC Rosengård. Match om tredjepris vanns av AIK. Finalen vanns av IF Limhamn Bunkeflo.

Slutspelet i Svenska spel F-19 spelas 2019 på Hammarby IP under helgen 1-3/11

Om Svenska spel F-19:

2009 startade EFD med stöd av Svenska Spel serien Svenska Spel F-17. Den var då till för spelare som var 17 år eller yngre. Serien har utvecklats under åren som gått och spelas idag i formen av en F-19 serie.

Serien är endast till för EFD-föreningar och för spelare födda 1999 och senare. Fyra överåriga spelare tillåts (fem om man har en överårig målvakt). Eventuellt överåriga spelare som deltar i match ska vara licensierade i den egna föreningen.

Matcherna i F-19 serien följer SvFF:s Tävlingsbestämmelser förutom att ”lån av spelare” får tillämpas. En förening har möjlighet att, utan sedvanlig övergångsanmälan, låna max sex spelare (sju vid målvakt). Det är dock inte tillåtet att låna in utländska provspelare. Deltagande av i föreningen icke licensierad spelare (s.k. lån) är tillåtet om spelaren är född 1999 eller senare och ska föregås av ett skriftligt godkännande av moderföreningen samt av målsman om spelaren inte fyllt 18 år. Godkännandet ska bifogas laguppställningen.

Tävlingsformat 2019

Svenska Spel F-19 avgörs i två seriegrupper, Norra och Södra. Varje lag spelar två matcher mot varje annat lag i sin seriegrupp. De två högst placerade lagen i varje seriegrupp kvalificerar sig till slutspel. Slutspelet består av semifinaler och final, vilka avgörs genom enkelmöten.

Vill du veta mer om Svenska Spel F-19 och slutspelet 2019, kontakta oss på sportchef@efd.se