Svenska Spel F-19

SvS_F_19

2009 startade EFD med stöd av Svenska Spel serien Svenska Spel F-17. Den var då till för spelare som var 17 år eller yngre. Serien har utvecklats under åren som gått och spelas idag i formen av en F19-serie.

Serien är endast till för EFD-föreningar och för spelare födda 1997 och senare. Fyra överåriga spelare tillåts (fem om man har en överårig målvakt). Eventuellt överåriga spelare som deltar i match ska vara licensierade i den egna föreningen.

Matcherna i F 19-serien följer SvFF:s Tävlingsbestämmelser förutom att ”lån av spelare” får tillämpas. En förening har möjlighet att, utan sedvanlig övergångsanmälan, låna max sex spelare (sju vid målvakt). Det är dock inte tillåtet att låna in utländska provspelare. Deltagande av i föreningen icke licensierad spelare (s.k. lån) är tillåtet om spelaren är född 1997 eller senare och ska föregås av ett skriftligt godkännande av moderföreningen samt av målsman om spelaren inte fyllt 18 år. Godkännandet ska bifogas laguppställningen.

2015 deltog 21 föreningar i Svenska Spel F-19 och lagen var uppdelade i två serier. Semifinalerna spelades mellan Umeå IK FF- AIK FF och FC Rosengård- Jitex. Vinnare i dessa matcher blev FC Rosengård och Umeå IK FF. Finalen spelade på Malmö IP och segrare i Svenska Spel F19 2016  blev FC Rosengård.

Tävlingsformat 2016

Grundserien, är uppdelad i en norr och en söder serie. Sista speldag i serien är den 13 oktober.

Ettan och tvåan i norra respektive södra serien möts sedan i två semifinaler där ettan får hemmamatch. Finalen spelas sedan mellan vinnarna i de två semifinalerna. Ingen match om tredje pris spelas.

Finalen kommer att spelas den 6 november på Salt-Sjöbadens IP.

Vill du veta mer om Svenska Spel F-19, hör av dig till info@efd.se.