Victoria Sandell Svensson har anställts som sportchef (deltid) på Elitfotboll Dam.

Victoria har en gedigen bakgrund som aktiv fotbollsspelare, från moderklubbarna Grönahögs IK och Gällstads IF tog hon sig hela vägen till Damallsvenskan. Victoria tog två SM-guld med Älvsjö och två SM-guld med Djurgården/Älvsjö där Victoria också avslutade sin karriär. Victoria har gjort 166 landskamper iklädd den svenska landslagströjan och meritlistan rymmer även ett EM-silver och ett VM-silver med landslaget. Victoria avslutade sin karriär som fotbollsspelare 2009. Därefter har hon verkat som sportchef i Djurgårdens IF samt senast i Svenska Fotbollförbundets centrala EM-organisation där Victoria var ansvarig för lagvärdarna under årets Dam-EM.

Victoria tillträder deltidstjänsten som sportchef på EFD den 1 december. Victoria kommer parallellt fortsätta sin nuvarande deltidsanställning på Svenska Fotbollförbundet där Victoria idag arbetar som projektledare för UEFA Women’s Development Programme.

”Jag tror att det kommer att vara bra att länken mellan EFD och SvFF ytterligare förstärks, vi gör ett bra jobb tillsammans. Vi vill ju alla åt samma håll, att våra klubblag och landslag ska vara framgångsrika”, säger Victoria.

I sin roll som Sportchef på EFD kommer Victoria främst att fokusera på talangutveckling och matchmiljön för yngre spelare samt framtida sportsliga kriterier för föreningarna i Damallsvenskan och Elitettan.

För ytterligare information:
Per Darnell, Ordförande Elitfotboll Dam, 070-835 07 50 eller per@efd.se
Victoria Sandell Svensson, 070-544 20 13

Bild: Bildbyrån