Partnerskapet mellan Nordic Entertainment Group (NENT Group) och ligaorganisationen Elitfotboll Dam (EFD) som idag presenteras innebär att samtliga matcher kommer att sändas live i Viaplays streamingtjänst och i NENT Groups kanal TV6, samtidigt fortsätter Sportbladet samarbetet med EFD som viktig mediapartner.

NENT Group som är ett av världens snabbast växande streamingbolag är överens med Elitfotboll Dam om ett långsiktigt partnerskap som innefattar sändningsrättigheterna för OBOS Damallsvenskan fr.o.m. 2022 till 2026, med mål att utveckla ligan till den bästa i världen.

Viaplay kommer att visa samtliga 26 omgångar med 182 matcher i alla nordiska och baltiska länder samt Nederländerna och Polen. Till detta tillkommer att två matcher per omgång sänds i bolagets kanal TV6.

För sändningarna i Sverige kommer tittarna kunna ta del av full studioproduktion med expertkommentatorer och gäster. Matchproduktionerna utökas markant med fler kameror för att ge tittaren den totala fotbollsupplevelsen.

Anders Jensen, NENT Groups Ordförande och VD: 

”- Våra ambitioner är helt enkelt att tillsammans med Elitfotboll Dam bygga upp OBOS Damallsvenskan till att bli den bästa ligan i världen. OBOS Damallsvenskan är redan nu en otroligt stark liga med en passionerad fanbase och nu är det dags för att ta den till nästa nivå. Detta är vår hemmaplan – att tillsammans med rättighetsinnehavare utveckla sporter samtidigt som vi når och inspirerar ny publik genom den bästa streamingtjänsten i branschen.”

”- Detta 5-åriga avtal med NENT Entertainment Group, ett världsledande streamingföretag, är ett historiskt ögonblick för svensk damfotboll. Vi är mycket glada över att kunna fortsätta vår vision att vara en av världens mest konkurrenskraftiga ligor och kunna ta ytterligare stora steg för att driva damfotboll framåt, säger Tomas Hoszek, VD på Elitfotboll Dam.”

2020 skrev Elitfotboll Dam ett avtal med Sportbladet som då förvärvade sändningsrättigheterna för OBOS Damallsvenskan. Alla ligans matcher har sedan de senaste två säsongerna sänts live i Sportbladet Play och en viktig redaktionell satsning inleddes. Sportbladets satsning har varit mycket viktigt för utvecklingen av elitdamfotbollen i Sverige och har gett tittare och läsare mycket större insikt i lagen, ligan och dess profiler.

Sportbladet kommer fortsatt vara viktig mediapartner till Elitfotboll Dam.

Viktoria Gelin, Kommersiell chef på EFD: ”- Att svensk elitdamfotboll har två av Nordens största mediahus som partners är precis vad vi behöver för att ta nästa steg i vår utveckling och är verkligen en drömduo att få arbeta med.Sportbladet har med sitt engagemang hjälpt oss att nå ut med våra lag och spelare bredare än någonsin. NENT Group tar nu vid sändningarna och kommer fortsätta lyfta damfotbollen och se till att våra matcher och spelare får den kvalitet och uppmärksamhet som de förtjänar, samtidigt ser vi fram emot att ha Sportbladet med en sportredaktion i världsklass som vår mediapartner.”

Förutom OBOS Damallsvenskan visar Viaplay Englands Barclays FA Women´s Super League, Tyska Frauen Bundesliga, Danska Gjensidige Kvindeliga och italienska Serie A TIM Vision samt utvalda matcher från spanska Liga Iberdrola. Viaplay kommer dessutom att exklusivt sända FIFA Women´s World Cup 2023 i Sverige, Norge, Danmark och Polen.

Kontakt EFD:

Tomas Hoszek, Generalsekreterare Elitfotboll Dam

tomas.hoszek@efd.se +46 70 513 44 88

Viktoria Gelin, Kommersiell Chef Elitfotboll Dam

viktoria.gelin@efd.se +46 70 379 58 04

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group)s Viaplay-strömningstjänst är tillgänglig i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen och Polen. Viaplay kommer att lanseras i USA 2021 och Nederländerna och Storbritannien 2022, följt av Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz i slutet av 2023. Vi driver streamingtjänster, tv-kanaler, radiostationer och produktionsbolag, och vårt syfte är att berätta historier, beröra liv och expandera världar. NENT Group har sitt huvudkontor i Stockholm med ett globalt perspektiv och är noterat på Nasdaq Stockholm (’NENT B’).

Elitfotboll Dam grundades 1978 och är intresseorganisationen för de två högsta ligorna inom damelitfotboll i Sverige – OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Elitfotboll Dam arbetar för att utveckla elitfotboll för dagens och morgondagens stjärnor, skapa förutsättningar för unga flickor att spela fotboll på samma villkor och vara ligor med föreningar i världsklass.