Stefan Alvén kommer från 1 december 2018 att tillträda som tf sportchef och ersätta Victoria Sandell, som är tjänstledig till och med november 2019. Stefan kommer arbeta 50%, bland annat med fokus på certifieringsmodellen, spelar- och ledarutveckling för spelare mellan 9 – 19 år samt Svenska Spel F-19 tillsammans klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan.

Stefan har många år bakom sig inom elitfotbollen, både som spelare och sportchef i Allsvenskan (herr). Under 2017/2018 har han även genomgått tränarutbildning och innehar idag UEFA A-tränarlicens.

Svensk damfotboll går in i en spännande period och jag ser fram emot att försöka bidra till ytterligare utveckling. Jag har användbara erfarenheter från herrfotbollen och mina år som fotbollstränare för ett flicklag har gett mig värdefulla insikter om flick- och damfotbollens potential och utmaningar. Jag tar mig an uppdraget med stor entusiasm, säger Stefan Alvén.