För andra året i rad vinner Umeå IK Svenska Spel F19 när man i finalen besegrar Växjö DFF med 2-0.

Den första halvleken i årets final i Svenska spel F19-slutspelet på Hammarby IP var en hård kamp med mycket tuffa dueller, men målen uteblev trots flera fina chanser.

Umeås Alma Davis och Växjös Ella Nilsson

Efter paus var det Umeå IK som startade bäst och efter en kommunikationsmiss i Växjöförsvaret kunde Thea Bäckström snappa upp bollen och placera den i öppet nät. En dryg timma in i matchen kom tvåan. En fin vänsterhörna nickades i mål av lagkaptenen Tilda Sörlén. Växjö försökte närma sig och hade bland annat en boll i överliggaren. Men några mål gjorde man inte och Umeå IK vinner Svenska Spel F19 2022.

Umeås Tilda Sörlén jublar efter segern i F19-slutspelet

BP slutar trea i Svenska Spel F19 efter att Saga Swedman fullbordat lagets vändning och avgjort på tilläggstid.

En mållös första halvlek bjöd på ett par farligheter åt båda håll. Men fina insatser från de båda målvakterna såg till att det stod 0-0 efter 45 minuter. Fem minuter in i den andra tog FC Rosengård ledningen genom lagkapten Tova Persson som tog sig in från sin vänsterkant och placerade bollen i nät. Skånskorna tog över matchen direkt efter målet, men BP jobbade sig tillbaka.

FC Rosengårds Siri Theilgaard-Mönch och Brommapojkarnas Edith Rörsgård

När klockan närmade sig 70 bjöd Vera Blom på en soloshow och placerade in kvitteringen för BP. Matchen såg sedan ut att gå mot straffar, men i den 91:a minuten höll sig Saga Swedman framme och stötte in 2-1 för BP och stockholmslaget får därmed fira bronset.

BPs spelare jublar efter bronsmatchen

Serien är ett samarbete mellan Elitfotboll Dam och huvudsponsorn Svenska spel med mål att skapa en konkurrenskraftig och utvecklande spelmiljö för EFD-klubbarnas yngre spelare och de kommande framtida stjärnor i dessa lag.