Intresseorganisationen Elitfotboll Dam, som samlar de 26 klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan, har rekryterat Tomas Hoszek som ny generalsekreterare. Han tillträder den 19 augusti.

Grattis till det nya jobbet Tomas!

Tack, det känns fantastiskt roligt! Jag är både stolt och glad över förtroendet att leda Elitfotboll Dam in i framtiden. Svensk damfotboll är inne i en mycket positiv och spännande period och jag kommer att göra mitt yttersta för att stötta klubbarna inom föreningen i deras strävan att utvecklas vidare. 

Tomas Hoszek har tidigare varit generalsekreterare för Lidingöloppet, där han breddade verksamheten och inledde samarbeten med flera stora internationella sponsorer. Innan dess arbetade han som marknads- & försäljningsdirektör inom Bindomatic AB samt 3M Svenska. Han har spelat volleyboll på yttersta elitnivå både i Sverige och internationellt, och har utbildning från GIH och Marknadsinstitutet. Tomas har ett gediget fotbollsintresse och är skolad ungdomsspelare i Spanien. Han har varit tränare för flickfotbollslag och inom volleyboll för damer.

Annika Grälls, ordförande i Elitfotboll Dams styrelse, var den som ledde rekryteringsprocessen. Var det svårt att hitta rätt person?

Det var faktiskt inte helt enkelt, då det var stort intresse för tjänsten. Vårt mål var att rekrytera en erfaren ledare som hade påvisbar erfarenhet av att utveckla verksamheter både i en sportslig kontext och inom näringslivet och det lyckades vi med!

Varför är det så viktigt för generalsekreteraren att ha erfarenhet från både idrott och näringsliv?

De senaste åren har damfotbollen i Sverige tagit rekordstora kliv – sportsligt förstås, men även organisatoriskt, kommersiellt och kommunikativt. Vi har nått en ny nivå och skapat en bra plattform att gå vidare ifrån, men det finns så mycket mer kvar att göra och utveckla. Därför letade vi efter en person som skulle kunna leda utvecklingen inom alla fyra områdena, säger Annika Grälls.

Och nu har ni hittat den personen?

Ja det har vi, och jag är mycket glad att kunna välkomna Tomas Hoszek till Elitfotboll Dam! Tomas har just den mixen av erfarenheter som vi behöver, och han har också en energi och ett driv som kommer att inspirera hela organisationen och hjälpa oss att nå våra strategiska mål.

En fråga som Annika och hennes styrelsekollegor säkert kommer att få om valet av Tomas är att han är en man som ska leda Elitfotboll Dam. Hur resonerade ni kring det?

Vi ser det som självklart att både män och kvinnor ska kunna leda både herridrott och damidrott, även om det inte ser ut så överallt. Under EFD:s dryga 40 år har vi haft både män och kvinnor som generalsekreterare och som ordförande, så för oss är det inget vare sig nytt eller unikt, säger Annika Grälls.

För mer information kontakta:

Annika Grälls, annika@efd.se, 070 – 246 64 29

Tomas Hoszek, tomashoszek@live.se, 070 – 513 44 88