Tidigare idag träffades SvFF ordförande Karl-Erik Nilsson och statsminister Stefan Löfven för ett möte.

På agendan stod bland annat frågor om kommande mästerskap för dam och herr, VM i Qatar, Superligan samt hur fotbollen ska kunna starta igång på alla nivåer på ett smittsäkert sätt, samt återgången till publik på matcher framöver.

-Det var ett bra och konstruktivt samtal. Vi inom fotbollen har tagit och fortsätter ta ett stort ansvar för att genomföra vår verksamhet på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Att få igång fotbollen och idrotten på alla nivåer igen är inte bara viktigt ur ett folkhälsoperspektiv utan också för att vi måste värna om den folkrörelse som idrotten är. Där upplever jag att jag fick bra gehör hos statsministern säger Karl-Erik Nilsson

Inför mötet hade SvFF en dialog med såväl SEF och EFD för att ge en så tydlig bild som möjligt om utmaningarna som den professionella fotbollen står inför. 

– Jag lyfte såklart frågan om att få tillbaka publiken på våra läktare. Vikten av att arenans beskaffenhet får avgöra publiknivån är synnerligen viktigt. Men jag efterfrågade också en tydlighet kring restriktionerna. Idag utgår man från yrkesmässigt utövande vilket gör herrarnas idrottande till norm. Bättre att respektive SF fick kategorisera sin Elitidrott, det skulle bli ett mer jämställt sätt att värdera vilken idrott som kan pågå under rådande pandemi. 

Vi kommer nu att ta initiativ till ett fördjupat samtal med Idrottsministern kring våra angelägna frågor, säger Karl-Erik Nilsson avslutningsvis.

Annika Grälls, Ordförande i Elitfotboll Dam kommenterar mötet. 

– Frågorna som lyftes på mötet med statsministern är otroligt viktiga för fotbollen, liksom idrotten i stort. Att barn, unga och vuxna får spela fotboll igen, att vi kan välkomna publik till alla våra matcher på ett smittsäkert sätt. Men också om jämlika förutsättningar – att elitidrottare ska ha samma förutsättningar att utöva sin idrott, oavsett kön och vad de tjänar!