Sportbladet sänder i år samtliga 132 matcher i OBOS Damallsvenskan – nu avslutas säsongen med en gala där de bästa spelarna prisas i åtta olika kategorier. ”Det känns grymt bra att Sportbladet avslutar den damallsvenska säsongen med en gala. Vi vill på vårt sätt uppmärksamma och hylla de suveräna insatser som gjorts av spelarna 2020”, säger Sportbladets chef Patric Hamsch.

Den 22 november anordnar Sportbladet ”OBOS Damallsvenskans bästa”. Det är OBOS Damallsvenskans första egna gala. Klockan 19 drar den igång och under ledning av Sportbladets profiler Anna Rydén, Emelie Fredriksson och Kristoffer Bergström. De kommer bjuda tittarna på det hetaste och bästa från årets säsong, men framför allt hylla spelarna och fotbollen. En rad priser kommer att delas ut.

– Det är olagligt att missa galan. Jag tror att det står i någon paragraf någonstans. Det är i alla fall högst olämpligt. Det blir magnifika mål och superfula mål, makalösa prestationer och hemska tabbar, genialiska insatser och den ynkligaste lilla bengalskandal som världen skådat, säger krönikör Kristoffer Bergström.

– Det är klart att det är lite nervöst att se var den här bollen som vi sparkar upp i luften landar, samtidigt som det är väldigt inspirerande att få vara med på den resan. Det känns som det är på tiden att OBOS Damallsvenskan får en egen gala. Spelarna som till vardags förgyller vår inhemska liga förtjänar att prisas på samma sätt som herrarna har gjort sen 2013. Det ska bli kul att se tillbaka på det här märkliga fotbollsåret. För trots att en pandemi har gjort 2020 till ett alldeles speciellt år så har vi fått se en hel del minnesvärda fotbollsögonblick, säger programledare Anna Rydén.

Priserna som delas ut på galan är:

Årets målvakt, Årets försvarare, Årets mittfältare, Årets anfallare, Årets tränare, Årets MVP, Årets genombrott och Sportbladet-priset

Galan sänds fritt 22 november på sportbladet.se och sportbladet play med start 19.00, missa den inte!