I samband med matcherna i omgång 14 respektive 17 kommer spelarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan att genomföra en manifestation på plan, där de hyllar sina egna förebilder. #visavägen

Detta för att lyfta det faktum att nästan 60% av unga fotbollsspelande tjejer i Sverige saknar förebild. Det beror inte på att det inte finns några fotbollsspelande kvinnliga förebilder i Sverige. För de finns där!

Med den insikten i ryggen, och med fokus på förebilder, kommer spelarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan därför att göra en gemensam manifestation på plan, där de hyllar sina egna förebilder.

– Det känns så klart mäktigt att gå in på plan med sin förebilds namn på tröjan, definitivt ett gåshudsmoment, säger Jennifer Falk i BK Häcken.

Manifestationen sker vid alla matcher som spelas under omgång 14 i OBOS Damallsvenskan (14 augusti, samt 25-30 augusti) och omgång 17 (28-29 augusti) i Elitettan. 

– Att spelarna går in på plan och hyllar sina förebilder så här är naturligtvis viktigt och stort. Det visar att de som spelar på den här nivån både har och är förebilder. Så bygger de svensk damfotboll! säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Elitfotboll Dam.