Under torsdagen presenterade Folkhälsomyndigheten skärpta rekommendationer för Stockholm, Västra Götaland och Östergötland. I och med detta ställs slutspelshelgen i Svenska spel F19 in.

Förberedelserna för helgens planerade slutspel på Hammarby IP i Svenska spel F19 avbryts efter att Folkhälsomyndigheten under torsdagen skärpte rekommendationerna för regionen. Tidigare i veckan kom beskedet att FC Rosengård som kvalat in till slutspelet stoppades av restriktionerna gällande lag från region skåne, men nu omfattas även region stockholm av samma direktiv vilket gör att Elitfotboll Dam beslutat att skjuta upp slutspelet.

– Ja, vi har tagit beslutet att vi inte kommer att spela. Beslutet bygger på Folkhälsomyndighetens råd, säger Elitfotboll Dams sportchef Stefan Alvén till Expressen

Man kommer att under kommande vecka se över om och hur slutspelet som skulle livesändas i sportexpressen play kan genomföras vid senare tillfälle.

– Vi kommer titta på det framöver, om vi ska spela längre fram eller inte får framtiden utvisa. Vi ska resonera kring det och förstås följa utvecklingen av coronaläget, fortsätter han.

Lagen som gått vidare till årets slutspel är Kopparbergs/Göteborg FC, IK Uppsala Fotboll, Umeå IK FF och FC Rosengård.