Svensk Elitfotboll (SEF) har sedan tidigare en väl etablerad kontakt med Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) där man tillsammans jobbat för en positiv och utvecklande supporterkultur då man högt värdesätter supportrarnas betydelse för den svenska elitfotbollen.

Tillsamman med Mats Enquist, Generalsekreterare SEF, träffade nyligen Tomas Hoszek, Generalsekreterare EFD, SFSUs styrelse under deras strategihelg. Mötet gav givande diskussioner om flera punkter som det fortsatta gemensamma arbetet framåt och hur EFD och SEF samverkar tillsammans.

– Inför säsongstarterna de två senaste åren har frågor väckts från supportersidan och på EFD ser vi det som otroligt viktigt att kunna föra konstruktiva diskussioner för att ge supportrar bästa förutsättningar att följa våra ligor. En stark och positiv supporterkultur på läktarna är något som är högt prioriterat för klubbarna inom EFD och tillsammans kan vi sätta fingret på de hinder och möjligheter som finns för att utvecklas i publikfrågan, säger Tomas Hoszek.

Tillsammans med klubbarna har EFD inlett ett stort arbete tillsammans med Rättighetsbyrån för att utveckla publikupplevelsen på arenorna i OBOS Damallsvenskan. De senaste årens undersökningar gällande intresset för svenska idrottsligor har visat att OBOS Damallsvenskan fortsatt är bland de fem största och intresset fortsätter att stiga. Med dessa samarbeten och samverkan ser man stora möjligheter till ökande publiksiffror som bidrar till en starkare liga och förstärkt inkomstben för klubbarna.