I början av veckan, 27-28 februari, genomförde Elitfotboll Dam sin tredje riktade säkerhetsutbildningen för klubbarna i OBOS Damallsvenskan. Det ökande intresset för OBOS Damallsvenskan och damelitfotbollen gör att säkerhetsutbildning och trygga, välkomnande arenor blir viktigare för varje år.

– Det har varit två intensiva och otroligt lärorika dagar för hur vi som förening ska kunna skapa ett säkrare och bättre evenemang i OBOS damallsvenskan 2024, säger Lovisa Ström, Klubbchef Kristianstads DFF 

Säkerhetsutbildningen är en viktig del i Elitfotboll Dams hållbarhetsstrategi om att säkerställa trygga arenor och föreningsverksamheter. Därför är det viktigt att förbereda ansvariga i varje förening för situationer som kan uppstå i samband med match, samt hur de grundläggande regelverken ser ut i OBOS Damallsvenskan. 
 
Johan Schollin från Svensk elitfotboll tog årets deltagare genom utbildningen och gav dem en genomgång av rådande regelverk, hur polisens arbete kring arrangemang ser ut och vad rollen som säkerhetsansvarig i OBOS Damallsvenskan innebär. 

– Med en säkerhetsutbildning som formats utifrån OBOS Damallsvenskans förutsättningar ser vi en stor möjlighet för klubbarna att ta nästa steg i utvecklingen av deras evenemangsorganisationer. I relation till utvecklingen av den internationella fotbollen behöver vi höja vår professionella nivå inom arrangemang säger Linn Eriksson Sponsor och Hållbarhetskoordinator, Elitfotboll Dam