Morön utgår från Elitettan och RIK Karlskoga har valt att tacka ja till att fylla den vakanta platsen. Det meddelade klubben sent på måndagskvällen.

RIK Karlskoga vann sin division 1-serie 2021, men lyckades inte ta sig upp i Elitettan via det efterföljande kvalspelet. Trots det blir det nu spel i landets nöst högsta serie efter att Morön BK dragit sig ur. Frågan om att fylla den öppna platsen ställdes till RIK Karlskoga och nu har kluben tackat ja till platsen.

– Styrelsen har enhälligt beslutat att tacka ja till förfrågan om den vakanta platsen i Elitettan. Vi har tagit beslutet efter dialog med spelartrupp och ledare för A-laget. Vi är medvetna om att kommer att krävas mer resurser såväl sportligt, ekonomiskt som hela vår organisation. Men sammantaget vill vi ändå ta den här chansen, säger Ulrica Hyvönen som sitter i RIK Karlskogas styrelse till klubbens hemsida.

RIK Karlskoga inleder seriespelet den 3 april och det vankas Värmlandsderby i premiären. På andra sidan planen står nämligen förra årets tabellnia Mallbackens IF Sunne.

Samtliga matcher i Elitettan ser du på sportexpressenplay.se

Foto, rikkarlskoga.se