Rekordhögt intresse för OBOS Damallsvenskan.

Upplevelseinstitutet gör årligen Sveriges största Idrottsstudie, Sportnavigatorn. Studien består av 6 000 intervjuer om året, fördelat med 500 intervjuer i månaden där intresset för idrottskonsumtion, ligor, landslag, evenemang med mera kartläggs.


I mätningen mellan augusti – juli 2017/18 kan vi glädjande se en fortsatt ökning av intresset för OBOS Damallsvenskan. 24% ( vilket motsvarar cirka 2 miljoner personer) uppger att de har ett ganska eller mycket stort intresse för OBOS Damallsvenskan.
En stor ökning i jämförelse 2015 då siffran var 16%.

De senaste åren har vi och klubbarna arbetat för att öka tillgängligheten av OBOS Damallsvenskan, vilket dessa intressesiffror visa på har varit lyckat, säger Linda Wijkström generalsekreterare Elitfotboll Dam. Mer rörligt material finns att tillgå på olika kanaler, traditionella och webb, det gör att fler i dag kan följa ligan.


Ökningen kan nästan uteslutande härledas till den unga gruppen 15-29 år, vilket är ett trendbrott. Den genuina intressenten tidigare har varit äldre och man. I 2017-års mätningen ökade andelen kvinnor och det är också glädjande att se att den siffran består.

Dessutom ökar intresset i viktiga och befolkningstunga regioner som Stockholm och Sydsverige.