Östers IF verkar ha ett lag för framtiden. Klubben har toppat två av tre sammanräkningar av Svenska Spels Ungdomsbonus och varit tvåa en gång. Sammanlagt kan klubben räkna in 80 000 bonuskronor på kontot.

Klubbarna i Elitettan har, förutom tabellplaceringar, i år haft möjligheten att tävla om bonuspengar. Svenska Spels Ungdomsbonus premierar de klubbar som modigt matchar sina unga spelare, födda 1992 eller senare.

Östers IF har det tufft i serien men har varit konsekvent i ungdomsmatchningen – tvåa i bonustabellen efter första summeringen, etta och etta i de två följande och en sammanlagd seger gav laget ett tillskott på sammanlagt 80 000 kronor i klubbkassan.

Övriga klubbar som under säsongen spelat in bonuspengar är Djurgården, IFK Kalmar och Limhamn/Bunkeflo.

För den kompletta slutställningen i Svenska Spels Ungdomsbonus i Elitettan 2013: http://tipselit.se/Startsida/Artiklar/Aktuellt/Oster-tjanar-pa-att-vara-bonusbast/

Fakta/Svenska Spels Ungdomsbonus, Elitettan
Laget får två poäng för varje spelare född 1992 eller senare som spelat från start och en poäng för inbytt spelare. Säsongen delas in i tre delar, där den förening som vid varje sammanräkning (efter omgångarna 1-7, 8-14 och 15-21) matchat flest spelare får 25 000 bonuskronor, tvåan får 15 000 kronor och tredje lag får 5 000 kronor.
Den förening som efter omgång 21 har flest sammanlagda poäng tilldelas en extra segerbonus på 15 000 kronor. Total bonus att spela om är 150 000 kronor.

Foto: Östers IF