OBOS Damallsvenskans titelpartner OBOS lanserar nu OBOS Jubel, en fond där föreningar kan ansöka om medel för att starta eller utveckla aktiviteter för barn och unga exempelvis genom något fysiskt och bestående som nya fotbollsmål eller träningsredskap.

OBOS Jubel är en del av Hem för idrott som är OBOS långsiktiga arbete för att skapa en bättre framtid genom fritidsaktiviteter för barn och unga. Den nya fonden är en möjlighet för föreningarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan att kunna ansöka om medel för att ge sina ungdomsverksamheter bättre förutsättningar med den utrustning som behövs.

Det är viktigt att det finns platser man känner sig hemma på, oavsett var man bor. Vi kallar det att bygga Hem för idrott – ett socialt hållbarhetsarbete på planen och mellan husen i områden där vi bygger. Genom OBOS Jubel kan föreningar få stöd att utveckla aktiviteter där barn och unga kan hitta gemenskap, må bra och känna sig trygga, berättar Christian Alehagen, Chef Varumärke och Samhällsansvar på OBOS.

OBOS har från start varit en väldigt viktig partner till EFD och har haft en tydlig vilja att utveckla och förbättra förutsättningarna för damfotbollen. Att man nu även ger möjlighet till våra klubbar att söka medel till sina barn- och ungdomslag för att ge bra träningsmöjligheter återspeglar OBOS mål att bygga för framtiden, säger Viktoria Gelin, Kommersiell Chef på Elitfotboll Dam

Idag är OBOS samarbetspartner till Svenska Fotbollförbundet, OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan, Svensk innebandy, Handbollsligan och SHE.

OBOS är en av Sverige och Norges största bostadsutvecklare som ägs av sina 500 000 medlemmar. OBOS erbjuder bostäder i form av villor, kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden.

Ansökningsperioden har öppet mellan 17 oktober och 20 november.

Läs mer om OBOS Jubel och ansök här