Sedan 2018 har OBOS varit titelpartner till Damallsvenskan. Nu står det klart att avtalet förlängs med ytterligare tre år.

– OBOS Damallsvenskan och damfotbollen i stort har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och vi vill vara med på den resan även framåt, säger Christian Alehagen, chef varumärke och samhällsansvar på OBOS.

OBOS är en av Sverige och Norges största bostadsutvecklare och har sedan 2018 varit synonymt med landets högsta fotbollsserie för damer. Så kommer det alltså fortsätta vara.

– Partnerskapet och samarbetet har fungerat väldigt bra under våra första fem år och vi ser fram emot att vara en naturlig del av svensk damfotbolls utveckling även framöver. OBOS Damallsvenskan tar kontinuerligt stadiga sportsliga och kommersiella kliv , en tillväxtresa som är viktig för såväl fotbollen som för OBOS, säger Christian Alehagen.

Det nya avtalet innebär att Sveriges högsta serie för damer även fortsatt heter OBOS Damallsvenskan.

– Ju mer resurser som går till klubbarna desto mer konkurrenskraftiga blir de, vilket samtidigt ger bättre förutsättningar för unga tjejer att lyckas inom fotbollen. Vi står för att tjejer och killar ska ha samma möjligheter och det är en grundläggande del i varför vi är så måna om samarbetet med OBOS Damallsvenskan och Elitfotboll Dam, säger Christian Alehagen.

Mycket har hänt sedan 2018. Ligan har bland annat utökats från tolv till fjorton lag och den senaste milstolpen var att två svenska lag nådde Uefa Women’s Champions Leagues gruppspel för första gången sedan det infördes.

– Damfotbollen är på frammarsch, både i Sverige och internationellt, och vi är glada över den utveckling vi har sett de senaste åren då vi haft OBOS vid vår sida. Därför är vi givetvis både mycket nöjda och tacksamma över att vårt samarbete fortsätter. Med OBOS har vi en partner som delar våra värderingar och visioner och tillsammans kan vi utveckla svensk damfotboll ytterligare, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för EFD.

OBOS är, förutom titelpartner till OBOS Damallsvenskan, samarbetspartner till bland andra Svenska Fotbollförbundet, Svensk innebandy och Handbollsligan Dam och Herr. Ett stort samhällsansvar i form av stöd till just idrotten är en viktig del för OBOS.

– Ett samhälle med bostadsområden där idrotten förenar och engagerar blir ett tryggare samhälle. För oss som bostadsbyggare är det givet att bidra genom att stötta barn och unga med meningsfulla fritidsaktiviteter, därför satsar vi också på både elit och bredd, avslutar Christian Alehagen.

OBOS är en av Sverige och Norges största bostadsutvecklare med över 500 000 medlemmar. OBOS erbjuder bostäder i form av villor, under varumärkena Myresjöhus och SmålandsVillan, samt kedjehus och flerbostadshus, i städer och på landsbygden.

För mer information:

Tomas Hoszek, Elitfotboll Dam

tomas.hoszek@efd.se 

Christian Alehagen, OBOS

christian.alehagen@obos.se