Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté har beslutat om ändringar i spelschemat för OBOS Damallsvenskan och Superettans sista omgång. OBOS Damallsvenskans sista omgång skulle ha spelats på fredagen den fjärde november men kommer nu att spelas kl.12:00 på lördagen den femte november. Detta betyder att matchstart för Superettans sista omgång flyttas till kl.17:00 samma dag.

Inför arbetet med spelordningen 2022 fördes dialog mellan intresseorganisationerna EFD, SEF och SvFF för att tillgodose de önskemål som fanns inför säsongen 2022. Den nuvarande spelordningen, däribland speldag i sista omgången, fastställdes utifrån de önskemål som då inkom.

Efter diskussion mellan supportrar och EFD gällande den sista omgången i OBOS Damallsvenskan har EFD nu inkommit med en framställan om att de önskar flytta tidigare överenskommen avsparkstid till lördagen den 5 november 2022.

Efter stort engagemang från supportar och klubbar så har vi nu fått till en bra tid för vår högsta ligas sista omgång. Vi tackar er som hjälpt till att framför era åsikter på ett konstruktivt sätt, alla klubbar som gått med på ändringen och en extra eloge till BP som kommer ha två tunga och förhoppningsvis viktiga matcher på samma dag. Vi tror att vi med detta kommer ha bättre dialoger framåt inom fotbollsfamiljen när våra högsta ligor ska lägga spelscheman, säger Viktoria Gelin, Kommersiell Chef på Elitfotboll Dam

En sådan flytt innebär att OBOS Damallsvenskan och Superettan avslutas på samma dag, där både IF Brommapojkarnas dam- respektive herrlag spelar hemma på Grimsta IP. Framställan inkluderar därför även en begäran om att avsparkstiden i Superettans sista omgång ska ändras från kl 15.00 till kl.17.00.

Tävlingskommittén konstaterar att samtliga berörda parter är överens om att genomföra flytten i enlighet med EFD:s framställan och ser i övrigt inga hinder mot att en ändring genomförs.  

TK har därför beslutat

att                     flytta omgång 26 i OBOS Damallsvenskan från fredagen den 4 november 2022 kl 18.00 till lördagen den 5 november 2022 kl 12.00, samt 

att                     ändra avsparkstiden i omgång 30 i Superettan den 5 november 2022 från kl 15.00 till kl 17.00.