Stockholm Football Cup 2020 kommer under sommarens turnering att erbjuda en ny internationell elitklass för damjuniorer – SFC Elite Trophy F19.

Elitklassen som arrangeras i samarbete med Elitfotboll Dam (EFD) och är en inbjudningsturnering för spelare födda 2001, där sex lag från OBOS Damallsvenskan och Elitettan möter sex utländska elitlag från toppskiktet i respektive länder. Tanken är att SFC Elite Trophy F19 ska bli en återkommande turnering som ger bra matchning mot tufft internationellt motstånd.

– För att utvecklas behöver våra talanger fler matcher av bra kvalitet. En internationell elitklass för F19 är därför helt i linje med EFD:s satsning och vi ser verkligen fram emot sommaren turnering, kommenterar EFD:s sportchef Stefan Alvén.

– Som ett led i satsningen på en stor cup i Stockholm, känns det roligt att ta ännu ett steg och erbjuda en ren elitklass för de äldsta juniortalangerna inom flickfotbollen. Med detta blir SFC även unika om att arrangera en internationell elitklass för F19, säger Jonas Dyrke, SFC:s cupgeneral.

Gruppspelet startar onsdagen den 29 juli och finalen avgörs på söndagen den 2 augusti.

Läs mer på om turneringen på stockholmfootballcup.com

SFC kontakt: Jonas Dyrke, Cupgeneral

kansli@stockholmfootballcup.com