MittMedia satsar på att sända matcher i Elitettan under 2017. Mediekoncernen kommer att sända minst 12 matcher under året.
– Fantastiskt roligt att MittMedia vill lyfta Elitettan med dessa sändningar, säger Linda Wijkström, generalsekretare för Elitfotboll Dam.

MittMedia är Sveriges största lokaltidningskoncern och livesport är en viktig del av klubbens satsning.
– Vi kommer att sända över 100 matcher Elitettan och Division 1 på damsidan och Division 2 på herrsidan, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på MittMedia. En av de största satsningar vi har gjort.

I Elitettan har MittMedia tre lokala lag, Sundsvalls DFF, Västerås BK 30 och Östersunds DFF. MittMedia kommer sända de gånger de lagen möts, sex matcher, plus sända när de tre lagen spelar borta mot spelar bort mot Assi IF och IK Uppsala Fotboll. Eventuellt kan det bli ytterligare matcher under hösten.

– Det är viktigt att Elitettan syns så mycket som möjligt och det är en serie som är värd mer uppmärksamhet än den får. Därför gläds vi över MittMedias satsning, säger Linda.

Matcherna som kommer att sändas fram till sommaruppehållet är: 

13 april IK Uppsala Fotboll – Sundsvalls DFF
29 april Assi IF – Sundsvalls DFF
6 maj Västerås BK 30- Östersunds DFF
13 maj IK Uppsala Fotboll – Västerås BK 30
1
1 juni Västerås BK 30 – Sundsvalls DFF
2 juli Sundsvalls DFF – Östersunds DFF 
8 juli IK Uppsala Fotboll – Östersunds DFF

Matcherna hittar man på st.nu/livesport op.se/livesport eller vlt.se/livesport Matcher går som Plus, vilket innebär att man behöver ha Pluskonto på någon av Mittmedias över 20 titlar, eller vara prenumerant.