Trelleborgs FF är det enda laget i Elitettan med full poängpott från juni månads matcher. I samtliga, utom en, var Elina Lenir en av spelarna i målprotokollet efter matchen var slut.

Nu utses Lenir till Månadens Spelare i Elitettan för sina fina prestationer som varit en stor del i lagets framgångar den senaste månaden.

– Jag är väldigt tacksam över att bli tilldelade denna utmärkelse och samtidigt kunna bidra till ett projekt som vill erbjuda lika förutsättningar för alla barn oavsett hur deras situation ser ut. Det är viktigt att kunna behålla så många ungdomar som möjligt och jag tror verkligen att detta är ett steg i rätt riktning, säger Lenir.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett till valfritt CSR-projekt i klubben. Elina Lenir väljer att skänka vinstpengarna till Trelleborgs FFs projekt Framtidsfonden, en fond som startats för att göra det möjligt för dig som privatperson eller företagare att bidra specifikt till vår barn- och ungdomsverksamhet.

Sara Pettersson, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till fotbollen. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att medlen kommer förvaltas väl, säger Sara Pettersson.

Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partner.

I OBOS Damallsvenskan har Hammarby gått felfritt genom juni månad och tagit full poängpott. Madelen Janogy har varit en utmärkande del av Bajens framgångar under den gångna månaden som resulterat i full poängpott. I snitt har hon gjort ett mål per match i juni och 3-0-vinsten mot KIF Örebro på bortaplan blev hon tvåmålsskytt.

Med tung erfarenhet och nyligen uttagen till sommarens VM-trupp, är Madelen Janogy en tonsättande spelare i Bajen.

Det känns jättekul att bli månadens spelare! Tillsammans med laget har det varit en fantastisk månad på många sätt med cup-guldet och bra prestationer i allsvenskan. Jag är otroligt glad och stolt, säger Janogy om utmärkelsen.

Janogy och Hammarby skänker vinstpengarna till Samhällsmatchen som är samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls insatser i samhället.

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av seriens lagkaptener, experter från Aftonbladet, Svenska Spel, Viaplay och Elitfotboll Dam samt resultatet av supportrarnas omröstning.