Magasinet Match har publicerat sin Talanglista med vad de anser vara Sveriges 30 största talanger födda mellan 1995 och 1997. I listan återfinner vi en rad spelare både från Elitettan och Damallsvenskan. Många av spelarna har dessutom ett antal matcher i Svenska Spel F-19 på meritlistan, en serie som startades av EFD 2009 med stöd av Svenska Spel.

Ett utdrag ur listan nedan (Topp 10):

Siffrorna inom parantes motsvarar placeringen på förra årets lista.

1. (4) Lina Hurtig
Klubb: Umeå IK.
Född: 1995.
Position: Mittfältare/anfallare.
Allsvenska matcher/mål: 35/10.
Kommentar: Är redan nu en nyckelspelare i Umeå. Gjorde tio mål under året. Var aktuell för en plats i sommarens EM-trupp. Kan spela på många positioner. Ganska komplett med tuffhet, teknik, fart, huvudspel och kyliga avslut. Var nominerad till årets genombrott vid förra årets fotbollsgala. Har fått vara skadefri under en längre period och tagit nästa steg i utvecklingen. Inom kort permanent spelare i damlandslaget.

2. (14) Stina Blackstenius
Klubb: Linköpings FC.
Född: 1996.
Position: Anfallare.
Allsvenska matcher/mål: 20/8.
Kommentar: 17-åringen värvades inför säsongen från division 3. Har fått mycket speltid i allsvenskans tredje bästa lag och gjort succé. Imponerar med snabbhet och fysik. En genombrottsspelare med stort målsinne. Gjort åtta mål och tre assist på elva starter i allsvenskan. Och i flicklandslaget gör hon fler mål än matcher. Har alla förutsättningar att lyckas.

3. (6) Marija Banusic
Klubb: Kristianstads DFF.
Född: 1995.
Position: Anfallare.
Allsvenska matcher/mål: 18/4.
Kommentar: Skyttedrottningen har fått mycket speltid i Kristianstad under sin första säsong i allsvenskan. I seriepremiären mot Piteå knorrade hon in en frispark i krysset. Var länge aktuell för en plats i damlandslagets EM-trupp och togs nyligen ut i VM-kvaltruppen (tackade nej på grund av skada). Det är en spelare med attityd som bryter mönster. Teknisk och kvick med ett stenhårt skott. För att ta nästa steg behöver hon förbättra uthålligheten och fysiken.

4. (5) Julia Wahlberg
Klubb: Jitex BK.
Född: 1995.
Position: Mittfältare.
Allsvenska matcher/mål: 20/0.

5. (–) Filippa Angeldal
Klubb: IK Sirius FK (spelar i AIK säsongen 2014).
Född: 1997.
Position: Mittfältare.

6. (–) Olivia Welin
Klubb: Kristianstads DFF
Född: 1996.
Position: Mittfältare.
Allsvenska matcher/mål: 8/2.

7. (7) Fanny Andersson
Klubb: IK Sirius FK.
Född: 1995.
Position: Mittfältare.

8. (–) Maja Ohlsson
Klubb: Tyresö FF.
Född: 1995.
Position: Målvakt.
Allsvenska matcher/mål: 0/0.

9. (–) Nathalie Björn
Klubb: IK Sirius FK (spelar i AIK säsongen 2014).
Född: 1997.
Position: Försvarare.

10. (10) Nellie Karlsson
Klubb: Östers IF (nedflyttade från EE efter säsongen 2013).
Född: 1995.
Position: Anfallare.

Listan är i sin helhet kopierad från Magasinet Match inkluderat vilka spelare som placerats på listan, i vilken ordning de är placerade samt de kommentarer som gjorts för respektive spelare.