En av de stora pionjärerna inom svensk elitdamfotboll Linda Wijkström, lämnar Elitfotboll Dam för att anta nya utmaningar och engagemang i andra avgörande samhällsfrågor.

Efter en många år inom elitfotbollen på damsidan har Linda gjort viktiga avtryck i olika roller, bl.a. som klubbchef i Djurgårdens IF, Generalsekreterare i Elitfotboll Dam och senast kommersiell chef i samma organisation.

– Jag har fått förmånen att arbeta med Linda under en kortare tid och det har varit en ynnest. Vi önskar Linda all framgång i sin fortsatta resa och håller dörrarna öppna inom fotbollsfamiljen när Linda känner att hemlängtan blir stark, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Elitfotboll Dam.

Linda har med sin kunskap och drivkraft oavbrutet arbetat för en mer jämställd fotboll, både nationellt och internationellt bl.a. som vice ordförande i European club association (ECA) och ledamot i UEFA Women’s Football Committee.

– Lindas insats för damfotbollen och dess utveckling kan inte nog betonas. Hon har varit motorn för många avgörande utvecklingsfrågor som exempelvis obosdamallsvenskan.tv eller nu senast gruppspel inom Women´s Champins Leaugue. Dessutom har hon varit och är en otroligt uppskattad person så väl nationellt som internationellt. Det är bara att lyckönska henne och hennes nya arbetsgivare säger Annika Grälls, ordförande Elitfotboll Dam.

– Det har varit fantastiskt att var med och driva utvecklingen de senaste tio åren när damklubbfotbollen har vuxit sig starkare. Jag kommer även fortsättningsvis vara en trogen supporter och följa klubbarnas fantastiska arbete, på och utanför planen, säger Linda om tiden i Elitfotboll Dam

Arbetet med att rekryteringen för att tillsätta denna tjänst inleds omgående.

För mer information, kontakta tomas.hoszek@efd.se