Det är med stor glädje vi presenterar Kirsten van de Ven som ny sportchef för Elitfotboll Dam. Kirsten kommer in i rollen med gedigen erfarenhet både från sin karriär som professionell fotbollsspelare, i bland annat OBOS Damallsvenskan och en imponerande karriär inom det Nederländska fotbollförbundet där hon axlade rollen som manager för damfotbollen i Nederländerna.

Kirsten har en djup förståelse för spelet och ett brinnande engagemang för damfotbollens utveckling. Hennes erfarenhet från högsta nivå som spelare och ledare ger henne unika insikter som kommer att hjälpa Elitfotboll Dams att fortsätta växa och utvecklas. Nu senast kommer hon från rollen som projektledare för vår Elitprojektet som är ett samarbete mellan Elitfotboll Dam och SvFF.

I sin nya roll kommer Kirsten att arbeta nära våra medlemsklubbars sportchefer för att förstärka vår position som en framstående kraft inom damfotbollen. Fokuset kommer vara att stärka samarbetet inom ligan, främja talangutveckling, säkerställa att våra lags konkurrenskraft fortsätter vara stark både nationellt och internationellt.

– Med Kirsten i den här strategiska rollen kommer vi att säkra den sportsliga utvecklingen som är så viktig för vår framtid, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare.

Tillsammans med Elitfotboll Dam kommer Kirsten att sträva efter att driva framgång både på och utanför planen.