Under kommande helg drar gruppspelet i Svenska Cupen i gång och Roger Björkman har känt av tempen inför den spännande omgången med Caroline Seger.

FC Rosenborg har tre raka titlar i ryggen när de går in i årets slutspelsrunda av Svenska Cupen. Men Caroline Seger känner sig inte säker på en ny triumf.
– Det är en svår utmaning för oss i år, vi har tappat en del spelare och inte fått in så många nya, så det blir tufft, säger hon.

FC Rosengård har sedan 2015 spelat fyra cupfinaler, samtliga mot Linköpings FC. Förutom första mötet har skånskorna triumferat i alla, och strävar efter att behålla flera års dominerande ställning inom svensk damfotboll. Caroline Seger är medveten om svårigheterna.
– Svensk fotboll utvecklas, men urholkas också. Andra lag i Europa har tagit taktpinnen och vi har fått en svensk liga med jämnare lag där konkurrensen om spelarna blivit hårdare.

Malmö IP är inte spelklar så FC Rosengård går in i cupspelet med hemmamatch mot Limhamn/Bunkeflo på Limhamns IP.
– Det är alltid tufft i så kallade derbyn, jag vet inte riktigt hur deras trupp ser ut men Limham/Bunkeflo är ett bra lag. Det brukar bli bra matcher, men jag tycker vi ska vinna, säger Seger.

Hon är trygg i FC Rosengårdsmiljön. Både medspelare och tränare motiverar henne att aldrig stå still eller vara nöjd. Hon vill få in en god känsla och bra stämning i laget när tävlingssäsongen drar igång på lördag. Då brukar segrar vara ett bra recept.
– Jag tror vår prestation i Svenska Cupen kan prägla oss inför säsongen, visa vilket lag vi vill vara. Det är viktiga matcher för oss.

Hon har 188 A-landskamper, diamantboll, två SM-guld, EM, VM och OS på meritlistan. Landslagskapten är en av svensk fotbolls största – som går in i årets säsong med en smula tvekan i rösten. Enligt Seger saknas fortfarande vissa pusselbitar i lagbygget.
– Transferfönstret är öppet till mars, jag hoppas vi kan förstärka laget, det kommer krävas en bredare trupp om vi ska vara med i toppen och slåss om Champions League-platser.

Hur låter du i omklädningsrummet, nu när ni behöver få fram det bästa i varje spelare?
– Mitt sätt att vara blir inte annorlunda, jag är den jag är och det är upp till var och en att ta ett större ansvar i år. Det kommer ligga mycket på varje spelare att lyfta sig själv, och andra. Oavsett vilken miljö jag befinner mig i måste jag prestera för mig själv, för laget och för landslaget.

Vilka detaljer i ditt eget spel arbetar du med?
– Spela snabb fotboll som håller internationell nivå. Små detaljer som att röra mig rätt, orientera mig så jag skapar tid för mig själv.
Hon är på en plats i fotbollskarriären där hon litar på sin egen förmåga – men nöjd är hon inte.
– Det finns alltid saker att bli bättre på, säger hon.

Hur är dagsformen?
– I uppstart, den kommer sakta men säkert, säger hon med ett leende. Det gäller att hålla sig skadefri så blir det nog bli bra.

FC Rosengårds möte med IF Limhamn Bunkeflo ser du på lördag 13.00 i sportkanalen och övriga matcher/program hittar du på svenskfotboll.se