Efter ett initiativ från klubbarna så beslutade ett möte mellan Elitfotboll Dam, Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet under fredagseftermiddagen att helgens matcher i Svenska Cupen inte kommer att spelas. Detta för att bidra med att inte öka eventuell smittspridning av det nya coronaviruset.

Tidigare i veckan så beslutade Elitfotboll Dam tillsammans med Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll att matcherna i Svenska Cupen på grund av rådande situation med coronaviruset ska spelas utan publik.

Samtliga klubbar som spelar i omgång två av damernas Svenska Cupen och deltagande åtta herrklubbar i Svenska Cupens kvartsfinalspel uttryckte under fredagen att de inte vill spela helgens matcher och efter ett extrainsatt möte beslutade Svenska Fotbollförbundet att matcherna inte kommer att spelas alls den här helgen.

Matcherna spelas inte för att elitfotbollen vill ta ett ansvar för att inte öka smittspridningen i samhället och att man ska ta samma ansvar på både senior och ungdomssidan vad gäller resor och folksamlingar.

När matcherna kan spelas går ännu inte att fastställa. Elitfotboll Dam, Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet följer samhällsutvecklingen och håller kontakten med aktuella klubbar.