Expressen och flera av Sveriges största lokalmedietitlar förvärvar ännu en fotbollsserie. Det är nu klart att Bonnier News och NTM tillsammans har förvärvat den exklusiva sändningsrättigheten även för Elitettan.

Det är med oerhört stor glädje som vi ser på det kommande samarbetet. Vi har hela tiden hävdat att svensk damelitfotboll står sig väldigt stark. Att trots dessa osäkra tider kunna starta ett långsiktigt samarbete med Bonnier News och NTM känns mycket positivt och inspirerande, säger Annika Grälls, ordförande Elitfotboll Dam.

Tidigare i år meddelade NTM och Bonnier News att de inlett ett samarbete kring livesänd sport och då meddelades att koncernerna förvärvat sändningsrättigheten för samtliga matcher i fotbollsligan Ettan för de kommande tre åren.

Nästa steg i satsningen kommer nu genom förvärvet av sändningsrättigheten för Elitettan, där koncernerna kommer att sända samtliga matcher kommande två säsonger med option för en tredje säsong.

Vår satsning är långsiktig och bygger strategiskt på att vi förvärvar rättigheten för starka ligor i Sverige. Där passar Elitettan in perfekt och det är en serie som vi sänt tidigare och som vi vet har ett växande intresse för varje år, säger Mattias Wallström, ansvarig för livesportprojektet för Bonnier News del.

Oskar Karlsson, livesportansvarig på NTM:
Den unika kombinationen med starka lokala varumärken och en nationell aktör som Expressen gör att Elitettan kommer att exponeras på ett sätt som den aldrig tidigare gjort.

Satsningen sker genom ett samarbete mellan Bonnier News, där bland annat Expressen och Mittmedia ingår, och lokalmediekoncernen NTM, där bland annat Norran i Skellefteå ingår, som rättigheten förvärvas. Matcherna kommer att visas inom flera olika varumärken hos de nya rättighetsägarna, såväl nationella som lokala.

Dessutom kommer samtliga matcher att sändas på en gemensam plattform, som släpps inom kort, där det kommer att gå att se massor av livesport så fort säsongerna kan starta i och med Coronaviruset.

– Nu fortsätter vi utvecklingsresan och ger en bred andel av svenska folket möjligheten att stifta bekantskap med massor av starka profiler i en högintressant liga, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare EFD

Spring Media företräder EFD när det gäller rättigheten och har sedan tidigare haft många samarbeten med NTM och Bonnier News. – Elitettan får en medieaktör som kan lyfta ligan till nästa nivå och strategiskt passar det ligan bra att vara en del i Bonnier och NTM:s stora satsning på livesänd sport, säger Hans Svelander på Spring Media.

Pär Andersson, sportchef på Expressen, om satsningen:
SportExpressen fortsätter i och med detta att utveckla vår bevakning när det gäller fotboll, i och med att vi kommer att kunna erbjuda livesändningar från ytterligare en nationellt stark liga.