FC Rosengård tog som 2022 års vinnare i OBOS Damallsvenskan emot sina välförtjänta guldmedaljer på Grimsta IP efter sin avslutande bortamatch mot IF BP under lördagen.
Man fick även det stöd på 250.000kr för kommande europaspel som ligans huvudsponsor Svenska Spel varje år delar ut till de tre främsta lagen. På Grimsta inför tillresta fans överlämnades checken till Olivia Schough av Joakim Mörnefält, Kommunikationsdirektör på Svenska spel.

Svenska spels Joakim Mörnefält och Olivia Schough.

På Stockholm Stadion vann BK Häcken den avslutande matchen mot Djurgården i årets OBOS Damallsvenskan vilket betyder att man knep den för europaspelet viktiga andraplaceringen.
På plats på Stadion för att dela ut checken till BK Häckens Filippa Curmark fanns Kajsa Nylander, Hållbarhetschef på Svenska spel.

Bk Häckens Filippa Curmark och Svenska spels Kajsa Nylander

Linköping FC som avslutade säsongen med bortamatch mot KIF Örebro DFF på Behrn Arena mottar även de europabonusen på 250.000kr då de kvalificerat sig till europaspel.

Guldhattar och framtidsspelare

Under helgen avgjordes även traditionsenligt slutspelet i Svenska Spel F19. Serien är ett samarbete mellan Elitfotboll Dam och huvudsponsorn Svenska spel med mål att skapa en konkurrenskraftig och utvecklande spelmiljö för EFD-klubbarnas yngre spelare och de kommande framtida stjärnor i dessa lag.
På plats på Hammarby IP för att dela ut den åtråvärda pokalen till mästarna Umeå IK och kapten Tilda Sörlén fanns Anna Ekström, Svenska spels Chef för Marknadskommunikation och Aktivering.

Svenska spels Anna Ekström och Umeås Tilda Sörlén efter finalen i F19-slutspelet mellan Växjö DFF och Umeå IK