Svenska fotbollsförbundet (Svff) valde ut Hjärta United som Sveriges enda bidrag att tävla om det prestigefyllda CSR-priset ”UEFA Foundation for Children” på Europanivå. Som första svenska fotbollsförening någonsin har Eskilstuna United DFFs samhällsplattform Hjärta United nu vunnit UEFA Foundation for Children.

”Detta är oerhört stort erkännande att sätta Eskilstuna United och vårat samhällsprojekt Hjärta United på den europeiska fotbollskartan genom UEFA Foundation for Children. Ett värdefullt kvitto och framförallt en fantastisk certifiering att vi verkligen gör rätt saker och ligger helt rätt i tiden. De som möjliggör detta är våra fantastiska fotbollsspelare som för 3 år sedan kände att deras ledarskapsegenskaper även kunde appliceras ute i samhället i olika sociala verksamheter. Idag har vi tre verksamhetsgrenar, Care United (tacklar ensamheten på serviceboenden), Ronjabollen (skapar integrationslösningar får tjejer i utsatta områden) & Work United (tacklar arbetslösheten lokalt med hjälp av våra sponsorer & Eskilstuna kommun). Då vi arbetar med 8 av de 17 Globala Målen så hoppas vi inspirera andra föreningar att förstå att hållbarhetsfrågan är vår tids största utmaning och genom nationalsporten fotboll som verktyg kan vi nå positiva samhällsförändringar” säger CSR- & Hållbarhetsansvarige Emre Gürler.

”Vi är oerhört stolta och tacksamma att som första förening i Sverige får ta emot det här priset. Det betyder mycket för oss att vårat arbete med Hjärta United uppmärksammas. Det är glädjande att med fotboll som utgångspunkt kan bidra med mer i Eskilstuna. Det är ett välkommet tillskott och kommer att bidra till vår fortsatta utveckling av föreningen” säger Lina Bertilsson, Ordförande, Eskilstuna United DFF.

”Hjärta United har under flera år arbetat målmedvetet för att säkerställa sina mål för en mer inkluderande fotboll. Arbetet som de gör handlar inte bara om fotboll, det är mycket mer än så. De tar ett tydligt samhällsansvar som går i linje med SvFFs värdegrund. Vi är oerhört tacksamma för det arbetet som de gör varje dag!” Sevana Ghadimi, CSR Chef, Svenska Fotbollförbundet (SvFF)

”Det är ett otroligt starkt kvitto för Eskilstuna Uniteds arbete med Hjärta United genom att ta en aktiv roll i samhället och utanför fotbollsplanen, vilket skapar möjligheten till ett starkare samhälle. Med fotbollen som verktyg och arenan växer lag och individer tillsammans. Det har verkligen Eskilstuna United med sitt arbete bevisat.” säger Linda Wijkström, Kommersiell Chef, Elitfotboll Dam (EFD).

För mer info: https://uefafoundation.org/news/winners-of-2019-uefa-foundation-for-childrenawards-announced/

Kontaktinfo:

Emre Gürler

CSR- & Hållbarhetsansvarig

Hjärta United / Eskilstuna United DFF

emre@eskilstunaunited.se