(Obs, tjänsten tillsatt, ansökan ej längre öppen)

Elitfotbollen för damer befinner sig i ett dynamiskt läge där intresset för fotbollen kraftigt ökar och med det medieexponeringen och den allmänna kännedomen. OBOS Damallsvenskan rankas som Sveriges femte mest populära liga. Nu söker Elitfotboll Dam en marknadskunnig kollega för att stärka organisationen mot att nå nya strategimål. Vill du vara med och ta damelitfotbollen till nästa nivå? Välkommen med din ansökan!

Din framtida arbetsgivare
Föreningen Elitfotboll Dam (EFD) är en intresseorganisation som företräder alla föreningar i de två högsta serierna, Elitettan och OBOS Damallsvenskan. Tillsammans driver EFD och klubbarna intressefrågor som rör damelitfotbollen i Sverige.

Vår vision är att:
• OBOS Damallsvenskan är topp 5 i Europa
• Elitettan är en liga med egen identitet med stark fotbollsutveckling
• ha Europas bästa spelarutveckling och skall bidra till de olika landslagens framgångar

Vad erbjuder rollen?
I rollen som marknadsansvarig är din uppgift att bibehålla och förstärka EFDs marknadsposition som en av de ledande ligorna i Sverige. Du har i uppgift att utöka marknadsnärvaro och marknadskännedom genom att:

• Driva marknadsorienterade frågor för Elitfotboll Dam – på liganivå och gentemot deras klubbar
• Driva publikrekrytering och evenemangsutveckling mot klubbarna
• Samordna varumärkesutveckling för Elitfotboll Dams ligor och klubbar
• Överblicka och driva både kommunikationsstrategi och kanalval kopplat till deras mål 2027
• Vara välorienterad i digital kommunikation och datadrivet insiktsarbete
• Stötta hållbarhetsarbetet med marknadsutveckling och kommersiella insatser
• Ansvara för kontinuerliga arbetsforum med klubbarna rörande marknadsfrågor
• Aktivt delta i samtal med sändande bolag
• Övergripande ansvar för flertalet samarbeten och verksamhetens beställare i byråsamarbeten

Du tillhör en mindre och dynamisk organisation där samtliga roller har en stor betydelse i elitdamfotbollens utveckling framåt. Kontoret är placerat i Solna och möjlighet till hybridarbete erbjuds.

Vem är du?
Vi ser att du som söker har ett par års erfarenhet av marknadsarbete på strategisk och operativ nivå. Du har erfarenhet av föreningsliv och föreningsfrågor, förslagsvis inom fotbollen men inte nödvändigtvis. Kommer du ifrån en roll inom näringslivet är det meriterande då vi ser att det kan ge ett nytt, fördelaktigt perspektiv för tjänsten. Du har ett stort intresse för, och erfarenhet av, idrottens drivkrafter och dess funktioner och vi förutsätter att du brinner för att utveckla och förädla svensk damelitfotboll och delar EFDs värderingar.

Som person är du positiv, driven och lösningsorienterad. Du arbetar bra i team, är prestigelös och intresserad av nya idéer. Vidare trivs du i en föränderlig miljö och räds inte dialog och förhandlingar i styrelserum. Då EFD är en intresseorganisation och rollen som marknadsansvarig innefattar många kontaktytor så som leverantörer, partners, media och klubbar ställs det höga krav på social kompetens, lyhördhet och samarbetsförmåga. För att trivas hos EFD är det viktigt att du är självständig och beslutsför och kan få saker och ting gjorda.

Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.

Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 2023-04-07. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Gabriella Uddh på gabriella.uddh@effektiv.se