I juni inledde Elitfotboll Dam ett samarbete med 10ere (Tenere), ett konsultbolag som specialiserat sig på att bygga hållbara partnerskap mellan idrott och näringsliv.

10eres uppdrag är att vara med och stärka hållbarhetsdimensionerna i Elitfotboll Dams verksamhet samt fokusera på arbetet med att skapa fler långsiktiga partnerskap.

Det känns spännande att samarbeta med 10ere. De bidrar med kompetens i EFDs hållbarhetsarbete framåt samtidigt som de kommer in med kraft och energi i arbetet med att få fler partners att vilja samarbeta oss, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare EFD

Under sommaren har EFD och 10ere tillsammans arbetat för nya strategier kring partnerskap, vilket vi under hösten kommer att vidareutveckla. Under hösten intensifierar vi också arbetet med EFDs hållbarhetsstrategi.

Vi är glada och även imponerade över att EFD, trots svåra tider tänker framåtriktat. Det är vår starka tro att vi tillsammans med EFD och de 26 klubbarna kan arbeta för att skapa en mer hållbar och inkluderande fotboll samt verka för att fotbollen ska bli en ännu viktigare del av samhället, inte minst när det kommer till att uppnå de Globala målen och Agenda 2030, kommenterar Stefan Bärlin, CEO 10ere  

För mer information:

Tomas Hoszek  – Generalsekreterare EFD – tomas.hoszek@efd.se

Stefan Bärlin – 10ere  stefan@10ere.com

Isabelle Widmark – 10ere  isabelle@10ere.com

10ere.com