Gameinsight är en digital plattform som bidrar med verktyg och innehåll som förbättrar verksamheten för fotbollsklubbar. Med en blandning av nätverk, fotbollsutbildning, kunskapsutbyte och tekniska verktyg är Gameinsight en unik plattform. Gameinsights vision är att demokratisera fotbollen.

Med EFD och deras 28 klubbar har det nätverket som Gameinsight byggt under de senaste 6 månaderna vuxit än mer. Noterbara användare av plattformen är klubbar som Auckland City FC (OFC Champions League, FIFA Club World Cup), Oakville FC (den största community klubben i Nordamerika) och klubbar i Sverige.

– De senaste 6 månaders tillväxt har varit extremt glädjande. Vi har en intressant framtid framför oss – då vi vill bli bättre, växa än mer globalt och framförallt skapa än mer engagemang hos alla individer involverade inom fotboll säger John Wall, COO Gameinsight.

– Vi har klubbar på de tre olika kontinenter i dagsläget, vilket återspeglar vår identitet som bolag – vi vill bidra till alla, oavsett ursprung och miljö får samma verktyg och utveckling som den yppersta eliten. Fotbollen tillhör alla – därför vill vi demokratisera fotbollen.

Head of Marketing Gameinsight, f.d. elitspelaren, Hanna Terry (f.d. Portland Thorns, KIF Örebro, LB07) fortsätter:

– Som en f.d. spelare, då jag spelat i både Elitettan och OBOS Damallsvenskan, så förstår jag precis vad det här betyder för båda parter. Damfotbollen är på en enastående frammarsch globalt, både i form av sportslig utveckling och ekonomiska förutsättningar. Vi på Gameinsight känner oss otroligt tacksamma att få vara med och bidra till EFDs fortsatta utveckling.

– Samarbetet med Gameinsight gör det möjligt att erbjuda alla våra klubbar en plattform där den sportsliga verksamheten samlas på ett ställe, vilket vi tror kommer utveckla klubbarnas totala verksamhet. Med hjälp av Gameinsight kan vi bidra till att utbilda framtidens elitspelare och tränare på ett ännu bättre sätt och det känns väldigt inspirerande säger Stefan Alvén sportchef inom EFD.