Inför säsongen 2014 har Elitfotboll Dam ingått ett samarbete med Bildbyrån som gäller fotografering av Damallsvenskan och Elitettan. Bildbyrån kommer under försäsongen att åka landet runt för att fotografera Damallsvenskans 12 lag och Elitettans 14 lag. Resan kommer resultera i 26 lagbilder och över 500 spelarporträtt vilka alla kommer finnas tillgängliga i Bildbyråns bildbank.

Under säsongen kommer Bildbyrån dessutom att finnas på plats vid en rad matcher för att dokumentera Damallsvenskan med actionfyllda matchbilder. Vi är övertygade om att 2014 kommer att bjuda på många minnesvärda matchhändelser som platsar i arkivet. Kanske vi får se de första efter Damallsvenskans säsongspremiär söndagen den 13 april då Bildbyrån kommer finnas på plats på Skytteholm i Solna för att fotografera när nykomlingarna AIK tar emot de svenska mästarna FC Rosengård (tidigare: LdB FC Malmö).

Nytt för i år är att även Elitettan kommer att dokumenteras med hjälp av matchbilder. Bildbyrån har fått i uppdrag att fotografera minst sju matcher i Elitettan. Detta innebär att matchbilder från alla fjorton lag i Elitettan kommer att finnas i Bildbyråns bildbank innan sommaren. Följande matcher kommer att fotograferas*:

12 april          Bollstanäs SK – Mallbackens IF
13 april          IK Sirius FK – Sunnanå SK
18 april          IF Brommapojkarna – Kvarnsvedens IK
21 april          Djurgårdens IF FF – QBIK
4 maj             IF Limhamn Bunkeflo – Umeå Södra FF
10 maj           Hammarby IF DFF – IS Halmia
10 maj           Älta IF – Hovås Billdal IF

Kan du inte hejda dig tills i vår för att se matchbilder från de två främsta serierna inom svensk damelitfotboll? Då rekommenderar vi dig att gå in på Instagram och leta upp både Damallsvenskan och Elitettan. Där kommer du att hitta matchbilder från förra säsongen, information om nyförvärv och andra nyheter om spelarna och lagen. På Elitettan kommer du också kunna följa utvalda spelarprofilers vardag, både på och utanför planen, genom initiativet #playersview.

ELITFOTBOLL DAM

*med reservation för ändringar

Bild: Bildbyrån