Det närmar sig den seriestart vi alla väntat på och det är äntligen dags att börja slåss om poäng igen efter en vinter med förberedelser.

Elitettan kommer i år med all säkerhet bli en spännande serie med många jämna, satsande och hungriga lag. Kampen om de damallsvenska platserna ser ut att bli tuffare än någonsin.

Bevakningen i media av svensk damfotboll ökar i en mycket positiv riktning och bland annat satsar Mittmedia stort på Elitettan. 59 matcher är i dagsläget satta för sändning med Mittmedialagen i fokus (KIF Örebro, Umeå IK, Ljusdals IF, Västerås BK30, Sundsvalls DFF och Kvarnsvedens IK) för Mittmedia:s / VK:s pluskunder och som PayPerView för den som vill se utvalda matcher.

– Vi får chansen att lyfta en serie med mycket talang och profiler, det finns mycket godbitar i Elitettan som vi får visa, säger Leo Hägglund, Elitettanredaktör på Mittmedia.

Redan i kväll, onsdag 11/4, startar man med uppesittarkväll som sänds öppet i Mittmedias / VK:s kanaler. Det är en webbsändning med studios från sex platser runt om i landet där spelare och tränare från dessa lag gästar för analyser och uppsnack. Sändningen startar kl. 19.00 och fortsätter två timmar framåt.

Som pluskund hos Mittmedia kan du redan nu se exklusiva försäsongsdokumentärer från lagen och under säsongen videobloggar av/med lagens spelare. Varje vecka kommer dess utom studioprogram med höjdpunkter och analyser med experter sändas. Säsongen avrundas sedan med en livesänd avslutning där man utser bl.a. årets målvakt etc.

– Det är ett mycket bra initiativ av MittMedia att göra denna satsning på Elitettan, säger Björn Andersson klubbchef KIF Örebro. Tack vare att vi syns mer såväl
live som i studieprogram etc stärker det bland annat spelarnas roller som förebilder.

Även UNT kommer att sända ett antal av IK Uppsala Fotbolls matcher på unt.se

I våra sociala media-kanaler kommer mängden rörligt material bli större med bland annat highlights från matcher vilket vi ser stor efterfrågan från våra följare och detta tror vi attraherar fler att följa ligan både på arenorna och i media.

Detta samarbete ser vi som ett viktigt steg att stärka statusen för Elitettanlagen och den redan, i Europa jämfört, starkaste andraligan på damsidan.

Med dessa positiva vindar i ryggen ser vi fram mot en spännande och stark säsong i Elitettan.

(länkar för uppesittarkvällen 11/4)

http://www.na.se/fotboll/elitettan/se-var-stora-uppesittarkvall-infor-elitettan-allt-du-behover-veta-infor-premiaren

http://www.helahalsingland.se/fotboll/elitettan/se-var-stora-uppesittarkvall-infor-elitettan-allt-du-behover-veta-infor-premiaren

https://www.vk.se/2306443/live-tv-onsdag-uppesittarkvall-elitettan