För två veckor sedan gick Elitfotboll Dam ut med ett pressmeddelande som handlade om Skatteverkets riktlinjer gällande sponsring missgynnar bland annat damfotbollen.

Bland annat så belystes EFD:s utskick genom artikel och krönika från Jennifer Wegerup i Aftonbladet samt även artiklar i ett antal tidningar bland annat genom en artikel i  Eskilstuna Kuriren.

Den 10 november ställde riksdagsledamoten Lotta Finstorp ( M) frågan till finansministern Magdalena Andersson under frågestund i Riksdagen.

Och finansministern välkomnade att Lotta Finstorp tog upp frågan.

– Det här är en fråga jag inte mött på tidigare men jag är väldigt glad att Lotta Finstorp tar upp den, jämlika villkor att utöva idrott för män och kvinnor är viktiga. Jag förstår att skattelagstiftningen ser ut som den gör men jag tror inte konsekvenserna av den är vad de hade hoppats på, svarade Magdalena Andersson.

– Jag kommer att gå tillbaka till finansdepartementet och be mina tjänstemän att titta närmare på frågan. Det är verkligen viktigt med jämställda villkor för män och kvinnor i alla olika verksamheter i Sverige, fortsatte Magdalena Andersson.

Se frågestunden via SVT Sörmlands inslag

Bild: kopierad från SVT Sörmland