Om EFD: 
Elitfotboll Dam är en intresseorganisation för Damallsvenskan och Elitettan. Tillsammans med klubbarna driver EFD intressefrågor som rör damelitfotbollen. EFD:s uppdrag är att driva föreningarnas prioriterade frågor. Ge verktyg för självhjälp till föreningarna. Vara språkrör i media och den offentliga debatten samt utveckla ligorna. 


En viktig del i EFD:s roll är att kommunicera, internt och externt, om EFD, ligans samt klubbarnas verksamhet. Detta arbete bedrivs i ett antal olika kanaler, sociala digitala och nyhetsbrev etc. En annan viktigt del är marknadsarbetet där vi behöver förstärka arbetet både avseende partners så väl som klubbarna. Tjänsten innebär också en del administrativt arbete, såsom support till klubbarna, planering av konferenser, styrelsemöten samt viss tävlingsadministration. Vi förutsätter att du gillar damfotboll.

Arbetsuppgifter:
Arbetet som projektledare innebär att vara drivande i den interna och externa kommunikationen samt även att ta fram kommunikationsplaner. I arbetet ingår bland annat ansvar för EFD:s hemsidor, ligornas hemsidor samt kommunikation via sociala medier.

Arbetet innefattar även en förstärkning och utveckling av marknadsarbetet i relation till både partners och klubbar.

Därutöver stödja övriga kansliet, styrelse, föreningar när det gäller planering av konferenser, möten och säsongstart- och avslut. Dialog och samordning sker ibland med andra organisationer inom fotbollen som ex. Svenska Fotbollförbundet, Svensk Elitfotboll samt fotbollsdistrikt i landet.

Din profil
Vi söker dig som har högstudieutbildning eller likvärdig utbildning inom kommunikation, marknad, sponsring eller annan relevant inriktning. Utbildning kan ersättas av dokumenterad yrkeserfarenhet inom berörda områden.

Vi tror att du är en person som har erfarenhet av att arbeta med kommunikation på både operativ och strategisk nivå. Då vår verksamhet är mångfacetterad och vi arbetar mer med tidsperiodiserade projekt är det viktigt att du tycker om ett flexibelt sätt att arbeta.

Vi ser det som en styrka att du har erfarenhet av föreningsarbete eller för idrotten relevant arbete.

Som person är du drivande och lösningsorienterad samt prestigelös och nyfiken. Då EFD är en intresseorganisation och den tilltänkta rollen har många kontaktytor (förbund, klubbar, partners, media, etc) ställs det höga krav på social kompass, lyhördhet och servicekänsla.  För att trivas hos oss är det viktigt att du är självständig och beslutsför och kan få saker och ting gjorda. Vi är en liten arbetsplats vilket kräver god samordning och samarbetsförmåga och därför lägger vi stor vikt vid detta i rekryteringen.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Provanställning: tillämpas

Arbetstid
. Heltid

Placeringsord: Solna

Tillträde 
: 15 januari 2018 Frågor och intresseanmälan

Vid frågor är du välkommen att kontakta EFD:s ordförande Annika Grälls på annika@efd.se eller 070-246 64 29 eller generalsekreterare Linda Wijkström linda@efd.se 070-768 03 71 .

Sista ansökningsdag

Skicka din ansökan senast den 2017-11-01  till rekrytering@efd.se
Intervjuer av aktuella kandidater kommer att ske löpande varefter ansökningarna kommer.