Elitfotboll dam (EFD) och Spring Media har ingått avtal om att tillsammans vidareutveckla Damallsvenskans produktion och distribution av rörlig media från säsongen 2016 och framåt.

Målet är att utveckla mediaprodukten Damallsvenskan för nutiden och framtidens konsumtion av rörlig media. Utgångspunkten är att samtliga 132 matcher per säsong produceras och sänds live av en eller flera partners.
Matchklipp, höjdpunkter, spelarprofiler, etc ska produceras och lanseras med syfte att göra Damallsvenskan mer tillgänglig.
Allt för att tillgodose det växande intresset att följa Damallsvenskan – var, när och på den plattform som passar tittaren bäst.

Samtal kommer inledas under hösten med potentiella partners.

”Vi ser fram emot att utveckla vårt samarbete med EFD och Damallsvenskan och tillsammans och i nära samarbete med intresserade mediabolag förädla och utveckla sändningsrättigheterna. Det är spännande tid i vår bransch där konsumtionsmönster och teknik utvecklas mycket snabbt. I ett fragmenterat medielandskap blir kvalitativt live-innehåll såsom Damallsvenskan extra attraktivt för att locka tittare till en specifik tid och plattform.”

Hans Svelander, Partner, Spring Media

”Damallsvenskan är en liga i världsklass! Vårt mål med avtalet är att se till att tillgängligheten och upplevelsen av Damallsvenskan ska öka. Damfotbollen är en växande idrott och vi ser fram emot att vi tillsammans kan utveckla produkten som kan tilltala än fler i framtiden”.
Linda Wijkström, Generalsekretare Elitfotboll Dam 

Spring Media är ett internationellt agent- och konsultbolag verksamt inom området produktion och distribution av sändningsrättigheter till sportevenemang.
Bolaget grundades 2011 och har kontor i Stockholm och Hamburg.  

Klienter och projekt Spring Media har arbetat med innefattar:

Fotboll: Spaniens landslag, Brasiliens landslag, Chiles landslag, Iraks landslag, Bayern Munchen, Paris Saint Germain, MalmöFF, IFK Göteborg, AIK, Grekiska Fotbollsligan

Brasiliens , Colombias och Nya Zeelands damlandslag och Barcelona, PSG samt FC Lyon’s damlag.

Bandy: Bandy VM i Kazakstan 2012

OS i Sochi och Rio – distribution av sändningsrättigheter till Central Asien. —

För mer information vänligen kontakta
Linda Wijkström, generalsekretare EFD,  070-7680371 linda@efd.se
Hans Svelander, partner Spring Media, 0708-227090, hans.svelander@springmedia.se