De senaste åren har damklubbfotbollen stärkts i Europa. I ljuset av detta har Elitfotboll Dam och LaLiga ingått ett unikt samarbete. Detta samarbete är det första LaLiga har undertecknat med en annan professionell damliga.

Parterna vill lyfta klubbarna som en central roll i utvecklingen av damfotbollen.

– Damklubbfotbollen har ett internationellt intresse och tillsammans kan vi se till att sätta den än mer på kartan, säger Linda Wijkström generalsekreterare på Elitfotboll dam.

En viktig del i samarbetet är engagemanget för digitalisering som en del av strategin för att främja och öka tillgängligheten av damklubbfotbollen bland annat genom Damallsvenskan.tv och LaLigas plattformar . Innehållet kommer även att vara events mellan ligorna. Dessutom kommer de båda öppna upp för möjligheten att organisera evenemang där klubbarna kan dela med sig av kunskap i såväl organisations som sportslig utveckling.

Elitfotboll Dam och LaLiga kommer tillsammans arbeta för att utveckla och uppmuntra företags sociala ansvar. Målet är att främja jämställdhet och integrering av tjejer och kvinnor i samhället genom fotbollen.

Skärmavbild 2018-01-18 kl. 10.15.38

 


För övriga frågor kontakta Linda Wijkström, 070-768 03 71 linda@efd.se

Fotnot: Bild från LaLigaWomen Tour 2016 som var det första som arrangerades mellan LaLiga och EFD. Atletico Madrid mötte Linköpings FC och Eskilstuna United. I samband med besöket arrangerades även aktiviteter för yngre spelare.