Ur Pressmeddelande ”Mynewsdesk”

Precis som vilket företag som helst måste även intresseorganisationen Elitfotboll dam (EFD) profilera sig genom ett spännande varumärke för att nå ut med sitt budskap. I det 4:e avsnittet berättar Linda Wijkström, generalsekreterare för EFD, om hur dem arbetar med att utveckla organisationen och varumärket, där en av flera åtgärder var att vända damfotbollen från ett martyrskap till en stolthet.

Linda Wijkström drivs av förändring och brinner för att utveckla damfotbollen. Hon tror att föreningarna och klubbarna nu behöver se sig själv som företag för att utveckla sin organisation. Föreningarna och klubbarna behöver vara stolta över det arbete dem gör, över sitt varumärke och att damallsvenskan är en liga i världsklass.

I slutet av avsnittet diskuterar Sophie och Pär vad dem tror är absolut viktigast för att bygga moderna varumärken. Det handlar bl.a. om att satsa på det man brinner för, snarare än att satsa på det man tror att andra behöver, för att bli attraktiv och spännande. Men även om att våga tänka helt nytt för att skapa innovation. Det kan ske genom att erbjuda en produkt eller varumärke som målgruppen inte visste att den behövde för att revolutionera en bransch. Att alltså föda ett behov och en efterfrågan, som t ex Spotify och Skype har gjort.

Avsnittet ligger uppe här på Itunes och därmed även på Podcaster. Ni hittar även avsnitten på vår blogg.