Under fredagens sändning av ”Vardagsplus” i TV4 överraskades Pernille Harder med att priset som Damallsvenskans mest värdefulla spelare 2016!
Inför utdelningen var de nominerade Gaelle Enganamouit, Faith Ikidi och Pernille Harder.

Motiveringen från juryn* lyder: ”Pernille betyder allt för Linköpings FC. Direkt inblandad i hälften av alla mål och dessutom regissören bakom ytterligare fullträffar. En spelare i världsklass med stort driv och enastående blick för spelet”

– Det är väldigt kul att få det här priset, säger Pernille. Det är ett bevis på att andra har sett att jag gjort någonting bra och det är bevis på att det jag jobbar med under träningen har gett resultat.

Den 23-åriga danskan har varit en nyckelspelare för Linköpings FC under ett par års tid. Sedan hon kom till Linköpings FC och Damallsvenskan sommaren 2012 har Pernille spelat 65 matcher och gjort hela 47 mål.

Intervju kommer att ske med Pernille under Fotbollsgalan som går av stapeln på måndag den 9 november 20.00 i TV4. Under Fotbollsgalan kommer även resterande av priserna att delas ut. Se vilka andra som är nominerade till de andra priserna här.

* Pia Sundhage, Svenska Fotbollförbundet (SvFF), Lilie Persson SvFF, Calle Barrling SvFF, Annelie Andersén SvFF, Victoria Sandell Svensson EFD, Anette Börjesson Sveriges Radio, Malin Swedberg TV4 och Frida Östberg SVT.