Det är mycket glädjande att vi i dag kan presentera att åtta matcher av Damallsvenskan kommer att sändas i SVT med start i början av september.  Det blir ett fokus på kampen om guldet. SVT kommer även som 2016 och början av 2017 att ha en bevakning med nyheter etc i samarbete med EFD /damallsvenskan.tv.

SVT är en nära partner till oss, inte minst när gäller damallsvenskan.tv och har en kontinuerligt stark bevakning av Damallsvenskan, säger Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam. Vi ser det som mycket positivt att än fler kan ta del av en av Sveriges starkaste ligor!

SVT har under fredagen den 26 maj gått ut med ett pressmeddelande som finns citerat enligt nedan:
SVT fortsätter satsningen på damfotboll. Efter vårens sändningar från landslagsturneringen Algarve Cup och sommarens kommande EM-fest från Nederländerna är det nu klart att upplösningen av Damallsvenskan kommer att visas i SVT under hösten.

– Damallsvenskan är en av Europas bästa ligor med mängder av svenska landslagsspelare och internationella stjärnor. Vi är väldigt glada att vi kan göra den här satsningen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Blir det Lotta Schelins FC Rosengård, Olivia Schoughs Eskilstuna United eller Jessica Samuelssons Linköpings FC som står som svenska mästare efter sista omgången den 11 november? Eller kan något annat lag skrälla och blanda sig i guldstriden? Totalt kommer åtta matcher att sändas i SVT under hösten, med start i början av september. Fokus kommer att ligga på kampen om SM-guldet.

– Jag ser med spänning fram emot att jobba med våra sändningar i höst. Självklart hoppas jag på en dramatisk säsongsavslutning där många lag överraskar. Jag hoppas också att individuella spelare kliver fram, som Marija Banusic i Linköpings FC och Malin Diaz i Eskilstuna United, säger SVT Sports expertkommentator Frida Östberg.

Läs mer på svt.se/sport